1. liga mužů: 1. HK Dvůr Králové n. L. - Tatran Litovel 25:23 (14:15)


1. liga mužů: 1. HK Dvůr Králové n. L. - Tatran Litovel 25:23 (14:15)
PŘEVZATO - Nešťastné utkání odehráli litovelští házenkáři na palubovce Dvora Králové nad Labem. Ač domácí častěji prohrávali, než vedli, v ten nejvhodnější čas si vypracovali těsný náskok, který si pohlídali až do konce zápasu.

Litovel na zápas odcestovala bez brankářské jedničky Habermanna, kterého ale dokázali dobře zastoupit Marek Sléha s Karlem Dvořákem.

V prvním poločase se oba kolektivy střídaly v nejtěsnějším vedení, přičemž lepším dojmem působili domácí. Přesto si vedení do kabin nesli hosté z Litovle, kterým k náskoku pomohly technické chyby soupeře a zbytečná zbrklost.

Druhá půle začala úplně stejně, jako ta první končila. Dvoráci vždy odpovídali na vedení svého soka, ve 40. minutě si ale Moravané vytvořili až tříbrankový náskok. Situace v domácím táboře nebyla jednoduchá a ještě devět minut před koncem se skóre nijak zvlášť neměnilo.

Pak ale přišel zvrat. S dostatečnou podporou svých fanoušků se Dvůr propracoval až k vyrovnání a nervózní závěr zvládl na jedničku. Po třech dvouminutových trestech sice viděl červenou kartu Kulhánek, na druhé straně šel ale do sprch za napadení Schmalz.

Vůbec poprvé se v druhé půli domácí do vedení dostali ve 26. minutě a výhodu již nepustili. Nakonec vyhráli 25:23 a se svými příznivci mohli ve druhém kole slavit úvodní letošní body, o kterých rozhodla především kvalitní obrana a nasazení celého družstva.

"Tentokrát byl zápas více bitvou než pohlednou házenou. Skóre se přelévalo ze strany na stranu, ale v závěru se k nám přiklonilo štěstí a podařilo se udržet vedení. Hlavně Babčaník se rozchytal, branku zavřel a nedovolil soupeři skórovat ze tří náskoků z křídla za sebou," hodnotil duel kouč domácích Michal Picha.

Trenér Litovle Zdeněk Sléha připustil, že jeho týmu chyběla po středečním pohárovém dramatu s Hranicemi, který se rozhodoval až na sedmimetrové hody, energie. "Únava se asi projevila. Kluci toho měli plné kecky," uvedl Sléha. "V posledních deseti minutách jsme nevyužili několik šancí a přišly i zbytečné ztráty míče," hledal důvody porážky Sléha.

Litovel si tak po domácím jasném vítězství s Jičínem B připsala první porážku v sezoně.

Sestavy a branky:
1. HK Dvůr Králové: Babčaník, Janeček - Etrich 4, Fiedor 4, Kotík 4, Kulhánek 4, Hracha K. ml. 4/3, Kirschbaum 3, Hracha K. st. 1, Jůza 1/1, Gogolák, Picha, Voňka, Zelinka.

Tatran Litovel: M. Sléha, Dvořák - Schmalz 4, Kuchař 1, Barabáš 2/1, Anton, Hanák, Čtvrtníček 2, Zapletal, Šuba 4, Šmíd 5/2, Havlíček 2, Macek 3.

Rozhodčí: Halada - Vaník
ŽK: 2 - 3
Vyloučení: 10 - 9
ČK: 1 - 1 (Kulhánek - Schmalz)
Sedmičky: 4 - 3
Diváků: 180
4.10.2011 | Marek Palatka - Olomoucký deník | Přečteno: 1168x

Facebook

Partneři: