1. liga mužů: TJ JM Chodov - Tatran Litovel 29:21 (15:10)


1. liga mužů: TJ JM Chodov - Tatran Litovel 29:21 (15:10)
PŘEVZATO - Na venkovní palubovce to zatím házenkářům Litovle nejde. Tatran prohrál i třetí venkovní zápas letošní sezony, nutno podotknout, že tentokrát se představil na palubovce prozatímního suveréna z Chodova, odkud body nedokázal odvézt žádný z týmů.

Utkání 6. kola první ligy házenkářů proti sobě svedlo dva favorizované týmy soutěže. Domácí Chodov ale svou úlohu zvládl daleko lépe než Litovel a přispal si tak již šestou výhru v sezoně.

"Nejprve chci pogratulovat klukům z Chodova, protože hrají výbornou házenou a vyhráli naprosto zaslouženě," prohlásil trenér Litovle Zdeněk Sléha. Ten se v Praze musel obejít bez Marka Šuby a Zdeňka Kuchaře, kteří měli pracovní povinnosti. Dále chyběl Jan Paták. "Ten nám řekl, že musí ze zdravotních důvodů skončit," poznamenal Sléha k absenci házenkáře, jehož mateřským klubem je Kostelec na Hané.

Začátek zápasu byl vyrovnaný, oba týmy se přetahovaly ve vedení. "Potom jsme ale několikrát vystřelili do bloku a soupeř nás potrestal rychlými přechody do útoku," zachytil trenér Tatranu rozhodující momenty prvního poločasu. Ten vyhrál Chodov pětigólovým rozdílem. "Z naší strany tam bylo nedostatečné plnění pokynů a taky neproměňování šancí. Domácí byli lepší," uznal Sléha.

Ve druhé půli se Hanáci chtěli pokusit o zvrat. Tato snaha však byla marná. Chodov si vedení s přehledem hlídal a navíc dokázal své vedení ještě navýšit. "Kluci to mají v hlavách. Venkovní zápasy jsou zatím horší než ty domácí," hodnotí Sléha, jehož tým po nevydařeném výkonu podlehl Chodovu výsledkem 21:29. Tatran Litovel tak po šesti kolech okupuje páté místo tabulky s bilancí třech domácích výher a stejného počtu venkovních porážek.

V sobotu 12. listopadu se v litovelské hale odehraje hanácké derby mezi Tatranem a nováčkem soutěže z Velké Bystřice. "To bude, myslím, hodně zajímavý zápas. Předpokládám, že přijede hodně diváků z Velké Bystřice, takže očekávám výbornou atmosféru," říká Sléha.

Sestavy a branky:
TJ JM Chodov: Pleva, V. Bittman - Hanus 5, Marcínek, Hanzl 4, J. Bittman, Šetelík 6, Kubalík 2, König 2, Turek, Vladyka 1, Vítek 1, Pössnicker 1, Němeček 7/3. Trenér: Ondřej Pleva.

Tatran Litovel: M. Sléha, Habermann - Schmalz 6, Barabáš 5/1, Číhal 3, Nedoma, Hanák, Čtvrtníček, F. Sléha, Šmíd, Anton, Havlíček 2, Macek 5. Trenér: Zdeněk Sléha.

Rozhodčí: Nezbeda, Zelenka.
Vyloučení: 6 - 8.
ČK: Macek - Litovel (3x2 min).
Sedmičky: 3 - 1.
Diváků: 95.
1.11.2011 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1236x

Facebook