1. liga mužů: TJ Bystřice pod Hostýnem - Tatran Litovel 32:18 (17:9)


1. liga mužů: TJ Bystřice pod Hostýnem - Tatran Litovel 32:18 (17:9)
PŘEVZATO - Jednoznačně nejvyšší porážku v sezoně utrpěli na závěr podzimní části prvoligoví házenkáři Litovle. Hanáci jeli na palubovku Bystřice pod Hostýnem s cílem natáhnout vítěznou sérii, vraceli se však s prázdnou a překvapivým debaklem 18:32.

"Byla to hrůza. Všechno se to sešlo dohromady, zranění i nemoci," těžko hledal příčiny vysoké porážky trenér Tatranu Zdeněk Sléha.

O výsledku bylo prakticky rozhodnuto již o poločase, kdy Bystřice pod Hostýnem vedla již 17:9.


Obrázek
Jirka Číhal bráněny bystřickými Dobešem a R. Tillerem. Více foto zde.


Druhá půle měla podobný průběh. Litovel nastřílela znovu jenom devět branek a to na zvrat v zápase nemohlo absolutně stačit. Domácí tým, který se opíral o jedenáctigólového střelce Martina Žůrka, si došel pro pohodové vítězství 32:18.

"Byl to stoprocentně náš nejhorší zápas sezony. Nejspíš i dvousezony. Nikomu se nedařilo nic vymyslet, byl to zkrátka špatný výkon. Navíc nás soupeř vůbec k ničemu nepustil," hodnotil trenér Sléha.

Jeho týmu v posledním zápase podzimní části sezony jednoznačně došla šťáva. "Nechci se vymlouvat, ale asi se projevilo i to, že někteří hráči nastupovali do posledních zápasů se zraněními. Byly tam i nějaké nemoci," vysvětloval Sléha, který z porážky ale žádnou tragédii dělat nehodlá.

"To v žádném případě, bereme to sportovně. Jenom nás to trochu mrzí kvůli fanouškům, kteří s námi na zápas jeli," vysvětloval litovelský trenér.

Tatranu patří po polovině soutěže čtvrté místo tabulky. Na první Chodov ale ztrácí pouhé dva body. Teď na hráče čeká zasloužená pauza, první jarní kolo je na programu na konci února. "Už jsme na přestávku všichni čekali. Přišla v pravou chvíli," těší litovelského trenéra Sléhu.

Sestavy a branky:
TJ Bystřice p. H.: Janků, Cagášek - Vacula 6, Juránek 1, Petrovčín, J. Tiller 5, Valach, Hradil, R. Tiller 1, Kroupa 2, Dobeš 3, Žůrek 11/3, Zbránek 3, Salvet. Trenér: Martin Žůrek.

Tatran Litovel: M. Sléha, Dvořák - Schmalz 7/1, Kuchař, Barabáš 2, Číhal 2, Nedoma, Hanák, Čtvrtníček, Šuba 2, F. Sléha 1, Šmíd, Konšel 3/1, Macek 1. Trenér: Zdeněk Sléha.

Rozhodčí: Králíček - Letev
Sedmičky: 3 - 2
Vyloučení: 2 - 2
Diváků: 231
13.12.2011 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1034x

Facebook

Partneři: