Litovelský Tatran táhne za úspěchem David Barabáš


Litovelský Tatran táhne za úspěchem David Barabáš
PŘEVZATO - První házenkářská liga po zimní pauze už znovu nabírá na obrátkách. Ze čtvrté pozice do jarních bojů vstoupí házenkáři Tatranu Litovel. Hanáci zítra absolvují úvodní zápas na palubovce Jičína B.

"Tam nás rozhodně nečeká nic snadného, navíc nám má soupeř co vracet, protože jsme je na domácí půdě porazili celkem jednoznačným výsledkem. Určitě se proti nám budou chtít vytáhnout", varuje kapitán Tatranu David Barabáš.

Litovelský celek má za sebou vydařenou zimní přípravu, během které absolvoval tři přípravné turnaje a k tomu čtyři přípravné zápasy. "Probíhalo to podle představ, hodně jsme se zaměřovali na herní činnosti. Zápasy které jsme vyhráli byly převážně proti slabším týmům ze druhé ligy, ale zase jsme si v nich měli možnost vyzkoušet různé věci," uvedl tahoun litovelského týmu.

Tatran má po podzimu na svém kontě sedm výher a čtyři porážky. Největší slabinou byly venkovní zápasy, ve kterých litovelští házenkáři nedokázali předvádět výkony, kterými se prezentovali na domácí palubovce.

"Je to pravda, ale nevíme, čím to bylo. Musíme se v tomto směru zlepšit a vozit víc bodů z venku," říká Barabáš. Na podzim se Hanákům povedlo vyhrát z venkovních utkání pouze v Šumperku, zato drtivým skóre 37:29.

ObrázekOPORA. Litovelský David Barabáš vyhlíží start jarní části házenkářské sezóny.


Litovelští házenkáři jdou do jarní části s cílem udržet své pozice. "O konkrétních cílech jsme se ani moc nebavili, ale rozhodně se chceme udržet v horní části tabulky. Je to tam ale hodně našlapané, první liga je hodně kvalitní, takže to bude obtížné. Když se nám to povede a skončíme do pátého místa, tak budeme spokojeni," říká křídelník Barabáš, který v litovelském dresu podává stabilní kvalitní výkony a patří mezi nejlepší hráče.

"Kdyby přišla nějaká nabídka z extraligy, tak bych asi neváhal, protože bych si ji chtěl vyzkoušet. Jenže extraligové kluby se dívají spíš po těch mladších," přemítá pětadvacetiletý Barabáš. "Především si tedy chci udržet kondici a výkonnost," uzavírá opora Litovel.

Jak se Hanákům povede na úvod jara, se ukáže zítra od 17 hodin, kdy startuje jejich zápas na palubovce Jičína.
25.2.2012 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1398x

Facebook