1. liga mužů: Tatran Litovel - TJ Bystřice pod Host. 35:29 (23:14)


1. liga mužů: Tatran Litovel - TJ Bystřice pod Host. 35:29 (23:14)
PŘEVZATO - Házenkáři Tatranu Litovel se s letošní sezonou rozloučili ve velkém stylu. Na domácí palubovce v utkání posledního 22. kola zvítězili nad jistým vítězem první ligy Bystřicí pod Hostýnem 35:29, na posun v tabulce jim to však nakonec nestačilo.

Litovelští házenkáři šli do posledního domácího zápasu s tím, že si nechtějí pokazit skvělou domácí bilanci, kdy ani jednou nezaváhali, a na hře to bylo od začátku vidět. První poločas vyhrál Tatran jednoznačně 23:14 a položil základ k vítězství. "Byl to zápas podle mých představ. Všichni zahráli výborně a byl to kolektivní výkon," pochvaloval si trenér Litovle Zdeněk Sléha.

Ve druhém poločase si domácí náskok s přehledem kontrolovali a nakonec se radovali z vítězství o šest branek 35:29. K posunu z páté pozice jim to však nakonec nestačilo.

"Bohužel Chodov i Louny vyhrály rovněž," poznamenal litovelský trenér, který si před sezonou stanovil cíl skončit do čtvrtého místa. "Uteklo nám to o chlup, ale zase je to zlepšení oproti loňské sezoně, ve které jsme skončili šestí," konstatoval Sléha.

Obrázek
Matěj Konšel byl v útoku opět neudržitelný. Více foto zde.


Ten mohl být bez výhrad spokojen s výkony svých svěřenců v domácím prostředí, kde byla Litovel stoprocentní. Venku to však vždy podle představ nefungovalo. "Párkrát se prohrálo o gól, ale už je to pryč a nic s tím neuděláme," řekl litovelský trenér.

Obrázek
Svou dravost předváděl také Jan Šmíd.


V posledním zápase vstřelil juniorský reprezentant Matěj Konšel deset branek a stylově tak zakončil svou životní sezonu. O tom, za který klub bude v příští sezoně hrát, se teprve rozhodne. Velký talent litovelské házené má totiž nabídky z nejvyšší soutěže.

"Ještě ale ani on sám neví, jak všechno bude a jak to dopadne," ubezpečil Sléha, který zatím nepotvrdil, jestli nastanou výraznější změny v kádru. "Stále nás čekají závěrečné tréninky, takže nic není jistého," dodal trenér Tatranu.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: M. Sléha, Dvořák - Schmalz 3, Kuchař 3, Barabáš 4/2, Číhal 4, Nedoma, Hanák, Gottried, F. Sléha 1, Šmíd 8, Konšel 10, Havlíček 2.

TJ Bystřice pod Hostýnem: Janků, Cagášek - Juránek, Petrovčín 2, J. Tiller 4, Vaclach 1, Hradil 4, R. Tiller 2, Dobeš 5, Žůrek 3/1, Zbránek 4, Salvet 4, Doležel.

Rozhodčí: Martiník - Petruška
Žluté karty: 2 - 1
Sedmičky: 2/4 - 1/3
Vyloučení: 2 - 3
Diváků: 178
22.5.2012 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1532x

Facebook