Mladší miniházená na předposledním soutěžním turnaji - Sokolovna Litovel


Mladší miniházená na předposledním soutěžním turnaji - Sokolovna Litovel
V neděli 27. 5. 2012 se mladší miniházená představila na předposledním soutěžním turnaji, který se konal v areálu Sokolovny na venkovním hřišti.
Soupeři nám byly týmy SK Velká Bystřice B, SK UP Olomouc A a STM Olomouc.

V úvodním zápase jsme nastoupili proti týmu SK UP Olomouc A. Soupeř na turnaj oproti poslednímu měření dorazil v silné sestavě a proto se dal očekávat urputný boj. To se také potvrdilo a po prvním poločase byl na ukazateli skóre stav 8:6 v náš neprospěch. Jelikož hru soupeře tvořili, pouze dva hráči, věřil jsem, že dokážeme utkání zvrátit na naši stranu. To se bohužel nestalo a zápas jsme prohráli.

Tatran Litovel - SK UP Olomouc A 14:15

V dalším utkání jsme narazili na STM Olomouc. V první půli nás soupeř přehrával rychlostí při osobní obraně (4:6), ve druhé půli jsme však zlepšeným výkonem v obraně (dostali jsme pouze jednu branku) dokázali soupeře porazit.
Bohužel se během tohoto utkání mezi vlastními hráči objevilo nesportovní chování, ale k tomu se vrátím na konci.

Tatran Litovel - STM Olomouc 12:7

V posledním utkání jsme se střetli s celkem SK Velká Bystřice B. Tento celek před zahájením sezony poznamenala generační výměna, tudíž nemají ještě takovou výkonnost, aby dokázali konkurovat starším a vyhranějším soupeřům. Nutno však podotknout, že bojují a snaží se kolektivně dosáhnout co nejlepších výsledků.
V utkání jsme se snadno prosazovali a utkání dotáhli do vítězného konce.

Tatran Litovel - SK Velká Bystřice B 12:4

Turnaj co se týče herního pojetí, hodnotím spíše pozitivně. Spojky však stále nedokážou využívat svých křídel a hrají to mezi sebou, některá křídla neustále nemají dostatečný pohyb, stále se opakující nedostatky - nechycené přihrávky, přihrávky obsazenému hráči, přihrávky soupeři do rukou, atd.. Nedokážu si to vysvětlit, ale na tyto chyby jsou hráči upozorňování na každém tréninku.
Mezi opory na tomto turnaji byla opět Natálka, která se prosazovala svou rychlostí a důrazem, Klárka v brance opět předvedla velmi dobrý výkon, Marek v poli odvedl výbornou práci (převážně v obraně) a v posledním zápase předvedl skvělý výkon v brance. Jirka Svoboda se prosazoval proti silnějším soupeřům a vstřelil důležité branky, David se skvěle prosazoval proti Velké Bystřici a v tomto zápase byl nejlepším střelcem. Jirka Čučka se při turnajích zatím "otrkává", ale je výborné, že se snaží o střelbu.
Co je však pro mě obrovským zklamáním, je chování některých hráčů ke svým spoluhráčům. V tomto vynikl Radek Dubový, kterého jsem musel během zápasu vykázat z lavičky a následně jej vyřadit z turnaje. Není to však jen on, ale i někteří ostatní, kteří kritizují výkon svých méně zdatných spoluhráčů. I přestože je hráčům vštěpováno, že jsou tým a měli by se jak na hřišti, tak i mimo něj chovat ohleduplně a pomáhat si, pořád se objevují komentáře typu "ale já .....", soustředí se jen na vlastní výkon, nikoliv na výkon týmu. Je jim přednější, kolik kdo vstřelil branek, ale jestli tým vyhrál, to je až tak moc nezajímá. Musí si uvědomit, že i ta "černá" práce, která není až tak moc vidět (perfektní obrana, brankař), je pro výkon týmu velice důležitá. Řekl bych, že i důležitější než vstřelené branky, protože ten gól v útoku "nějak učuchtáme".

Sestava (branky): Klárka Habermannová (1), Marek Spurný (1), Jiří Svoboda (8), Ondra Stejskal (1), David Maitner (8), Jiří Čučka, Jiří Klanica, Natálie Kuxová (18), Radek Dubový (1).
31.5.2012 | Petr Habermann | Přečteno: 1518x

Facebook

Partneři: