Den dětí plný soutěží a s házenou


Den dětí plný soutěží a s házenou
1. 6. 2012 jsme na Den dětí připravili několik soutěží a her s tématikou házené. I když jsme kvůli počasí museli akci přemístit do haly, tak se akce velmi vydařila a děti odcházely spokojené a s úsměvem na tváři.

Akce byla připravena pro MŠ i ZŠ (1. - 3.třída). Bohužel se z MŠ nikdo nepřihlásil a tak jsme čekali na zájemce ze ZŠ. Nakonec dorazily děti ze ZŠ Jungmannova a ZŠ Vítězná.

Po osmé hodině jsme mohli přivítat v hale dvě třídy ze ZŠ Jungmannova. Michal Baránek uvítal všechny děti, řekl jim, co je čeká za soutěže, představil zbytek realizačního týmu a rozdělil děti do skupin na chlapce a děvčata.

Obrázek
Pár informací v sedě a hurá hrát házenou... Více fotografií zde.


Poté jsme si již děti svolali k daným stanovištím a mohli jsme začít se soutěžemi.

Žáci si mohli porovnat své síly při sprintu na 10m, při hodu do dálky, při trefování "smajlíků" do házenkářské branky, při vedení míče (driblinku) i mezi kužely a také samotnou házenou, kde pravidla byla přizpůsobena věku žáků.

Obrázek


Po odchodu žáků ze ZŠ Jungmannova, se přišli na halu podívat i žáci ze ZŠ Vítězná. Všechny skupiny žáků si obešly všechna stanoviště, kde si řádně zasoutěžily a jejich výkony byly zaznamenávány do tabulek, kdy po krátké přestávce se vždy provedlo vyhodnocení jak pro kluky, tak holky z jednotlivých tříd.

Obrázek


Dokonce se zde objevili žáci, kteří chtěli podpis nejen od juniorského reprezentanta Matěje Konšela, ale i od ostatních hráčů z družstva mužů, což je velmi potěšilo. :-)

Dle mého akce byla úspěšná, žáci se protáhli ze školních lavic, ukázali nám své dovednosti a ti nejlepší i méně zdatní byli za své výkony odměněni sladkou výhrou či v podobě pexesa s fotkami mužů z Tatranu Litovel.

Ráda bych tímto všechny zájemce o házenou pozvala na tréninky minižáků, které se konají do 19. 6. vždy v úterý a pátek od 15 do 16 hodin na hřišti na Sokolovně.
Rádi Vás uvítáme do svých řad a budeme rádi, když svůj volný čas budete trávit aktivně a s házenou.

Nakonec bych chtěla poděkovat panu Mgr. Blahoslavu Melhubovi za možnost využití haly v případě nepřízně počasí a všem členům Tatranu Litovel oddílu házené, kteří pomáhali při organizaci a zajišťování všeho potřebného.
10.6.2012 | Lenka Filipová | Přečteno: 1678x

Facebook