Házenkářský turnaj v Ivance při Dunaji 22.6-24.6.2012


Házenkářský turnaj v Ivance při Dunaji 22.6-24.6.2012
V ranních pátečních hodinách jsme se s ml. a st. miniházenou rozjeli za slovenské hranice, konkrétně do Ivanky pri Dunaji. Cesta byla bezproblémová i na hranicích nás nikdo nečekal. Přijeli jsme akorát "na oběd" a tak jsme se v ZŠ M.R. Štefánika ubytovali a začali zjišťovat, kde se co nachází a co nás v nejbližší době čeká.

Ml.mini:
Trenéři jsou s výkony svých hráčů a hráček velmi spokojeni, škoda jen některých zbytečných ztrát míčů a také špatných přihrávek, které bohužel poté někdy vedly k těsným prohrám. Trenéři střídali osobní obranu s "klasickou" a všichni se skvěle zapojovali do dění hry. Jako celek působili velmi vyrovnaně a bojovně, nenechávali si nic líbit a hráli pěknou házenou.
V brance držela svoje družstvo Klára a v útoku pak úřadovali zbylí hráči, především Marek, Jirka S., Natálka a Ondra. Ale i Honza, Jirka K., Jirka Č. a David se nemuseli za své předvedené výkony kolikrát stydět. Avšak u všech je pořád co zdokonalovat. Oproti turnaji v Zubří došlo ke zlepšení u více hráčů, což trenéry velmi potěšilo.
Bohužel došlo ještě před turnajem ke zranění Radka Dubového, který tak nemohl ukázat své házenkářské umění.

Litovel - Ivanka "B"        5:7
          - Pardubice        5:6
          - Močenok         7:2
          - Senec             2:11
          - Ivanka "A"       4:13
          - Kunovice         6:11
          - Nové bránice    6:9
          - Pezinok           10:7
          - Újezd u Brna     8:2
          - Bojnice            7:4

Celkově mladší obsadili krásné 7. místo z 11 družstev.
Sestava a branky: Habermannová Klára (1) - Kuxová Natálie (29), Spurný Marek (14), Stejskal Ondřej (7), Kubáček Jan (1), Klanica Jiří, Čučka Jiří, Svoboda Jiří (6), Maitner David (2), Dubový Radek

St.mini:
Nebudu hodnotit každý zápas zvlášť, ale zhodnotím turnaj tak nějak celkově.
Co se týká herního pojetí hry, tak se hráči oproti turnaji v Zubří hodně zlepšili a bojovali o každý míč. Sice sem tam jsme polevili a místy si nevěděli rady, jak proti rychlému soupeři zakročit, ale i když na nás soupeř vytáhl "osobku" dokázali jsme se uvolnit a prosazovat na brankovišti. Velkou pochvalu si zaslouží Vojta, který byl po celý turnaj tahounem a po zásluze byl vyhlášen nejlepším hráčem družstva. V brance nás podržel Tomáš D., ale také Dominik se neztratil. Tomáš S., Petr S. a Tomáš D.  měli sice šance, ale více štěstí nebylo přikloněno na jejich stranu. Richard měl zase štěstí na střelbu mezi nohy, co hodil, to tam skoro vždy spadlo. Tonda a Šimon si vedli velmi dobře na křídlech, kdy v obraně svému družstvu kolikrát bez faulu pomohli ubránit a v útoku se střelbou sice otáleli, ale když bylo místo, tak nezapomněli vystřelit. Andy se na turnaji hodně hledal, ale v obraně byl pracovitý. Prostoje mezi zápasy nebyly nijak velké a tak jsme ve chvílích měli možnost zhlédnout i některé zápasy našich mladších miniků.
Celkově se mi turnaj hodně líbil a myslím si, že jsme byli úspěšní. Jen jeden zápas jsme prohráli o 7, ale s nejlepším celkem z Uherského Hradiště jsme prohráli jen o 3. Možná kdyby poločas trval 10min, tak jsme dopadli úplně jinak. Ale to je jen možná...

Litovel - Pardubice            9:10
          - Kunovice             9:12
          - Senec                 6:13
          - Uherské Hradiště 12:15
          - Bojnice                7:7
          - ZŠ Kolárovo          9:2
          - Nová bránice       12:13
          - Pezinok              13:16
          - Ivanka                 7:7
          - Újezd u Brna        8:11

Celkově jsme obsadili 9. místo z 11 družstev.
Sestava a branky: Navrátil Dominik, Dubový Tomáš (7) - Sklenář Tomáš (11), Svoboda Petr (7), Valouch Vojtěch (51), Forét Richard (10), Hekal Antonín, Novotný Andreas, Zacpal Šimon (6)


Volný čas jsme trávili u nedalekého jezera, kde voda byla příjemná a po odehraných zápasech takováto regenerace přišla vhod. Navštívili jsme i místní jarmark, kde ml.mini se "vyblbli" na kolotočích a st.mini nezapomněli ochutnat místní zmrzlinový výrobek.

Poděkovat bych chtěla sponzorům - p.Bartoni, p.Klanicovi a Jaro pojišťovně, kteří nám díky finančním darům umožnili tento turnaj absolvovat a užít si jej. Radkovi přejeme brzké uzdravení.
29.6.2012 | Lenka Filipová | Přečteno: 1416x

Facebook

Partneři: