Přípravy na novou házenkářskou sezónu jsou již v plném proudu


Přípravy na novou házenkářskou sezónu jsou již v plném proudu
Během měsíce srpna zahájila všechna družstva našeho oddílu přípravu na novou sezónu. Jako vždy nás čeká spousta změn, se kterými Vás chceme v tomto článku seznámit.

Mladší dorost místo staršího
Nejvýraznější změnou z celkového pohledu je to, že letos z nedostatku hráčů této věkové kategorie nebude v soutěžích startovat tým starších dorostenců. Naopak po 2 ročnících bude opět startovat tým mladšího dorostu a to v 2. lize - Morava. Zbylých 6 starších dorostenců bude startovat už za muže B v Lize Olomouckého kraje.

Obrázek
Webové stránky nového Olomouckého hrajského svazu házené najdete na oksh.chf.cz


Další změnu pro novou sezónu připravil Český svaz házené. Oblastní rozdělení se změnilo na krajské a stejně tak jsou organizovány i regionální soutěže. Pro muže B, žáky a miniházenou to znamená ochuzení soutěží o celky ze Zlínského kraje. Naštěstí v Olomouckém kraji je i tak na celorepublikové poměry dostatek házenkářských klubů.

Hrací termíny družstev zůstávají beze změny. Muži v 1. lize budou hrávat v sobotu v 17 hodin v hale ZŠ Vítězná. V předzápase se vždy představí mladší dorostenci od 15 hodin. Mladší žáci, starší žáci a muži budou hrávat na  Sokolovně v soboty postupně v 9:00, 10:00 a 11:30. Tři námi pořádané turnaje miniházené najdete v rozpisu.

V miniházené se začíná prosazovat západoevropský přístup, kdy nejmenší děti hrají házenou bez počítání skóre. Pro děti je to tak více HRA než soutěžení o VÝSLEDEK a cílem je získávání házenkářských dovedností. Proto při turnajích miniházené od letoška neuvidíte počítadla skóre.

Obrázek


Muži nadále v 1. lize
V uplynulém ligovém ročníku obsadilo litovelské mužstvo 5. místo, čímž si zajistilo právo startovat v 1. lize ČR také v následující sezóně. Z loňských účastníků této soutěže hned 4 sestoupily do nižších lig, jedná se o SK Velká Bystřice, 1.HK Dvůr Králové n.L., TJ Šumperk a TJ Košutka Plzeň.

Tyto celky v budoucím ročníku nahradí STM Olomouc, Sokol Nové Veselí, TJ Chemička Ústí n.L. a ČZ HBC Strakonice 1921. Loňský vítěz TJ Bystřice p.H. o postup do extraligy neprojevil zájem a tak zde k žádné změně nedochází. Příjemnou novinkou pro všech 12 účastníků 1. ligy je fakt, že po dvouletém experimentu, kdy sestupovaly 4 týmy, se soutěž opět vrací k tradičnímu formátu, kde padají poslední 2 celky.

Odchody a nové tváře
Ke několika výrazným změnám došlo také v družstvu mužů. Hlavním trenérem zůstává Zdeněk Sléha, na postu asistenta trenéra mu však bude v následující sezóně místo Libora Šmída sekundovat Květoslav Kuba z Uničova.

Svoji šanci v extraligovém celku SSK Talent Plzeň využil Josef Pohlmann a bude na západě Čech působit i v následujícím ročníku (již loni startoval jen v Plzni). Příležitost zahrát si v domácí nejvyšší soutěži dostanou také Matěj Konšel v dresu Dukly Praha a David Barabáš v KP Brno. Oba hráči však odchází pouze na hostování, na střídavý start tedy mohou dále hrát i za náš tým. Z vlastního rozhodnutí po přestěhován do Olomouce končí v našem celku dlouholetá opora Jakub Schmalz. Domácí diváci jej však budou moci na litovelské palubovce spatřit v dresu Olomouce, prvoligového nováčka.  

Pro rozšíření kádru na postu spojky přichází z Uničova na hostování Matěj Šenk. Na limitovaný přestup z Olomouce přichází zkušený brankář Emil Drkula. Z dorostu doplní kádr družstva mužů brankář David Krejčí, dále Jan Sléha a Karel Robenek.


Širší kádr mužů:
Brankáři: Marek Sléha, Karel Dvořák, David Krejčí

Křídla: David Barabáš, Petr Zapletal, Miroslav Nedoma, Milan Spáčil, Petr Paták, Michal Havlíček, Filip Sléha, Marek Šuba, Jan Albrecht, Jan Sléha

Spojky: Tomáš Macek, Jiří Číhal, Jan Šmíd, Ondřej Čtvrtníček, Matěj Konšel, Jakub Anton, Jan Gottfried, Radovan Šimek, Matěj Šenk, Karel Robenek

Pivoti: Zdeněk Kuchař, Tomáš Hanák, Petr Aleš


Trenéři družstev:
Muži A: Zdeněk Sléha - trenér, Květoslav Kuba - asistent trenéra, Jiří Macek - vedoucí družstva, Vlastimil Navrátil - masér.
Muži B: Viliam Sitár
Mladší dorost: David Číhal, Vlastimil Mach
Starší žáci: David Číhal
Mladší žáci: Vlastimil Mach, Michal Baránek
Starší miniházená: Petr Habermann, Zdeněk Kuchař, Tomáš Macek
Mladší miniházená: Lenka Filipová, Svatava Rozsypalová
26.8.2012 | admin | Přečteno: 2523x

Facebook