1. liga mužů: Tatran Litovel - HC Zlín 25:27 (8:15)


1. liga mužů: Tatran Litovel - HC Zlín 25:27 (8:15)
Vstup do nové prvoligové sezony litovelským házenkářům výsledkově nevyšel. Tatran si hned na úvod připsal domácí porážku, když o dvě branky podlehl jednomu z favoritů soutěže ze Zlína.

Zápas prvního kola mezi tradičním účastníkem soutěže Litovlí a Zlínem, který je letos pasován za černého koně soutěže, by se dal rovněž označit jako střelecký souboj mezi domácím ostrostřelcem Matějem Konšelem a hostujícím kanonýrem Robertem Plškem, kteří dohromady nasázeli třiadvacet branek. Po zápase měl však větší radost jedenáctigólový Plšek, který se mohl radovat z vítězství svého týmu v poměru 27:25.

Úvodní minuty přinesly vyrovnaný boj a skóre se přelévalo ze strany na stranu. "Zhruba od desáté minuty nám bohužel odešla obrana a Zlín jsme pustili do vedení," prohlásil trenér Tatranu Zdeněk Sléha.

Hosté se v prvním poločase utrhli do sedmigólového trháku a domácí věděli, že bude ve druhém poločase třeba vynaložit maximální úsilí, aby se dalo se zápasem ještě něco dělat. Litovelští ve druhé části hry začali zlínského soupeře mocně dotahovat, o což se staral především Matěj Konšel, který od letošní sezony nastupuje i v nejvyšší soutěži za Duklu Praha.

"Ve druhém poločase to z naší strany začínalo být dobré. V posledních patnácti minutách kluci tlačili, ale vždycky když se přiblížili na rozdíl dvou branek, tak neproměnili šanci a naopak sami inkasovali," litoval kouč Sléha.

Hosté se mohli spolehnout kromě Plška i na dirigenta hry Vaculu a těsný náskok si ve druhé půli zkušeně pohlídali. "Ubránit ty dva bylo hodně složité. V prvním poločase jsme jim ale situaci místy hodně ulehčili," konstatoval domácí kouč, který mohl být ale spokojen s výkonem obou gólmanů. "Dohromady chytili tři sedmičky," poznamenal.

Ztracené body z domácího zápasu by litovelští házenkáři nejraději získali zpět hned ve druhém kole, kdy se představí na palubovce Náchoda. "Bylo by to krásné, kdyby se nám to povedlo, ale Náchod dokázal o gól vyhrát ve Strakonicích, takže to nebude snadný soupeř," upozornil Sléha.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: M. Sléha, Drkula - Kuchař, Číhal 2, Nedoma 1, Hanák 1, Čtvrtníček 1, Zapletal, Šuba 3, Šmíd, Konšel 12/3, Havlíček 1, Macek 4. Trenér: Zdeněk Sléha

HC Zlín: Mahušek, Luňák - Žůrek 4, Plšek 11, Lefan, Zetík 1, Fišer 2, Farkaš, Buček, Švec, Pernica 2, Sadowski 2, Poloz 2, Vacula 3. Trenér: Andrej Titkov

Rozhodčí: Kosa - Švidernoch
Sedmičky: 3 - 1
Vyloučení: 7 - 7
Diváků: 278
25.9.2012 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 948x

Facebook