Družstvo mužů povede od ledna dvojice Kuba a Krejčíř


Družstvo mužů povede od ledna dvojice Kuba a Krejčíř
Předposlední tým tabulky v odvetné části soutěže místo Zdeňka Sléhy povede jeho dosavadní asistent Květoslav Kuba a úspěšný trenér z ženské házené Lubomír Krejčíř. Pro takovou změnu na trenérské lavičce se v zimní přestávce rozhodlo vedení klubu.

"Po konci podzimní části sezony nabídl trenér Zdeněk Sléha vedení oddílu rezignaci kvůli neuspokojivým výsledkům. Situaci jsme tedy museli nějak řešit. Požádali jsme Luboše Krejčíře o výpomoc na jarní záchranářské boje. Protože je ale velmi vytížený v Zoře i na svazu, kde pracuje jako kouč a metodik, jedná se pouze o externí spolupráci," řekl člen výboru a PR manažer oddílu házené Tatranu Litovel Radovan Šimek.

Lubomír Krejčíř již v Litovli působil, a také proto nabídku přijal. "Když jsem před třemi lety odcházel, slíbil jsem, že vždy pomůžu. Byl jsem požádán v situaci, kdy klub hraje o záchranu. Dělám to velmi rád," vysvětloval zkušený kouč.

O svém působení v Tatranu má jasnou představu. "Budu-li volný, přijedu pomoct na tréninky i zápasy. Potřebujeme stmelit družstvo a připravit ho na boj o záchranu," poznamenal Krejčíř.

Obrázek
Lubomír Krejčíř. Autor: DENÍK/Jiří Kopáč


Tým již pod jeho dohledem zahájil přípravu a seznámil se s kádrem. "První tréninky jsme měli v pátek. Složení družstva je z osmdesáti procent stejné, co jsem před lety vedl. Do extraligy ale odešli čtyři nejkvalitnější hráči," uvedl Krejčíř.

Zároveň má jasnou představu o posílení týmu. "Sedli jsme si s výborem Tatranu, připravili jsme seznam lidí, které bychom chtěli oslovit. Chtěli bychom, aby tým posílili dva až tři hráči především na post spojky. Navíc se po zranění vrací Macek a Číhal," zmínil trenér.

Házenkáři během zimní přestávky budou třikrát týdně trénovat a odehrají dva turnaje. Na domácí palubovce je 19. ledna čeká Memoriál Františka Čikla a 2. února turnaj v Prostějově. "Poté bychom ještě chtěli odehrát přípravné zápasy," plánuje Krejčíř.

Litovelští házenkáři v předchozích sezonách patřili do horní poloviny tabulky, a tak by se mohlo zdát, že nemají zkušenosti se záchranářskými boji. To ale trenér Krejčíř odmítá. "Sestupovali poslední čtyři, takže od třetího místa do boje o záchranu byli namočeni všichni," dodal trenér.

Autor: Marek Palatka, Jiří Fišara
23.1.2013 | Marek Palatka - Olomoucký deník | Přečteno: 1122x

Facebook

Partneři: