1. liga mužů: Tatran Litovel - Lokomotiva Louny 40:24 (17:9)


1. liga mužů: Tatran Litovel - Lokomotiva Louny 40:24 (17:9)
Házenkáři Tatranu Litovel dál odhodlaně táhnou za svým cílem, kterým je záchrana v první lize. V sobotu si na domácí palubovce poradili s Louny jednoznačným poměrem 40:24 a svoji úspěšnou sérii bez prohry protáhli již na pět utkání.

Nutno poznamenat, že litovelští házenkáři měli tentokrát svoji úlohu značně usnadněnou. Louny totiž na Hanou přijely pouze se sedmi hráči do pole. Domácí tým toho dokázal patřičně využít a do oslabeného soupeře se pustil hned od prvních minut.

"Nemysleli jsme si, že to bude tak jednoduché. Louny ale venku v sezoně ještě nebodovaly a toto pravidlo se potvrdilo i v sobotním zápase, do kterého šly oslabené a v malém počtu hráčů," konstatoval trenér Tatranu Květoslav Kuba.

"Úkoly tak zněly jasně. Hrát rychle, na protiútoky a soupeře stále tlačit. Od páté minuty jsme začali získávat jasnou převahu a skóre už hovořilo jasně v náš prospěch," pochvaloval si Kuba vydařený vstup do zápasu. O poločase už na ukazateli svítilo skóre 17:9 a Litovel tak měla dva body prakticky v kapse.

"Ve druhém poločase to už byla pouze otázka skóre a sehrání pěkných akcí pro diváky. Na střídačce jsme si to užívali a byli jsme konečně taky jednou bez stresu," usmíval se litovelský kouč.

Jeho svěřenci makali až do poslední minuty a nakonec se jim poprvé v sezoně podařilo pokořit magickou hranici čtyřiceti vstřelených branek. Zahrála si i kompletní litovelská lavička, do střeleckých statistik se zapsali všichni hráči v poli. "Pozitivní je, že dali góly všichni hráči, i ti kluci z lavičky ukázali, že na tuto soutěž mají," prohlásil spokojený trenér Kuba.

Nejlepším střelcem zápasu byl s osmi brankami Marek Šuba. "Zahrál excelentně a měl stoprocentní střeleckou úspěšnost," uvedl domácí trenér.

Jak se další litovelské vítězství promítlo v prvoligové tabulce? Hanáci v ní přeskočili Louny a posunuli se na osmou pozici. Sestupovat by podle všeho měly maximálně tři týmy, takže Litovli chybí k definitivní záchraně opravdu poslední krůček.

V příštím zápase se Hanáci představí na palubovce posledního Ústí nad Labem, pak doma hostí Strakonice a sezonu uzavřou soubojem na Chodově. "Vypadá to, že kromě Olomouce máme nejhorší rozlosování ze všech," varuje litovelský trenér. "Čtyři body by měly definitivně zaručovat záchranu, zřejmě i dva. Rozhodně ale nemůžeme čekat, že nám soupeři něco nechají zadarmo," říká litovelský lodivod.

Hanáci se však mohou v tabulce dívat i směrem nahoru. Na šestou a sedmou příčku ztrácejí pouhé dva body. "Sedmá pozice by pro nás po tom podzimu byla opravdu výborná," dodal litovelský trenér Květoslav Kuba.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Habermann, Drkula - Kuchař 5, Barabáš 5, Číhal 1, Podhráský 3, Hanák 3, Čtvrtníček 1/1, Martinásek 2, Šuba 8/2, Šmíd 7, Konšel 2, Havlíček 1, Macek 2.

Lokomotiva Louny: Kerner, Fusch - Sochor 7, Brecko, Semerád 1, Triebe 4, Vacek 4, Miko 6, Vavrica 2.

Rozhodčí: Fukala - Mohyla
Branky ze 7m hodů: 3 - 0
Vyloučení: 3 - 3
Diváků: 140
2.5.2013 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1089x

Facebook

Partneři: