1. liga mužů: TJ Chemička Ústí n. L - Tatran Litovel 25:23 (12:15)


1. liga mužů: TJ Chemička Ústí n. L - Tatran Litovel 25:23 (12:15)
Zklamaní se vraceli litovelští házenkáři ze sobotního zápasu 20. kola první ligy. Tým Tatranu chtěl zvítězit na palubovce posledního Ústí nad Labem a zajistit si záchranu v soutěži, bohužel však doplatil na tvrdou hru zkušeného domácího týmu a bez několika opor prohrál dvougólovým rozdílem.

Litovel odjížděla na sever Čech bez Davida Barabáše, který měl zápasové povinnosti v extraligovém Brně, bez Matěje Konšela, jehož trápí zraněné rameno a Hanákům chyběl i Marek Šuba, kterého na zápas nepustily pracovní povinnosti.

V úvodu utkání se navíc zranil střelec Jan Šmíd, který si pochroumal kotník,a v dalším průběhu chodil házet pouze sedmičky. Přesto se Tatran v úvodních minutách prezentoval výbornou hrou a vypracoval si výrazné vedení 14:7.

"Hráli jsme velice kvalitně, dařil se nám rychlý přechod, ale bohužel jsme v závěru poločasu nechali soupeře čtyřmi góly v řadě snížit," popisoval klíčový moment prvního dějství litovelský trenér Květoslav Kuba. Jeho svěřenci sice vstřelili se zvukem sirény gól na 16:12, ten jim však nebyl uznán a do šaten tak odcházeli za třígólového vedení.

"Ve druhém poločase jsme se bohužel přizpůsobili pochodové házené, kterou produkovali domácí," litoval trenér Kuba. Ústí v sestavě se zkušenými harcovníky Srbou, Šumou nebo Vrběckým převzalo otěže zápasu do svých rukou a skóre otočilo. "Zalekli jsme se vítězství, bohužel jsme si to prohráli sami," konstatoval Kuba.

Hráči ústecké Chemičky se nebáli přitvrdit a dva hostující hráči to odnesli krvavým zraněním - Michal Havlíček rozbitou hlavou a Miroslav Nedoma šrámem na bradě. Litovel po porážce 23:25 figuruje v tabulce na deváté pozici s dvoubodovým náskokem na Karvinou B.

"Bohudík Karviná o víkendu prohrála, Louny ale překvapivě zvítězily. My jsme chtěli být po zápase v Ústí v jiné roli, chtěli jsme už být zachránění," řekl zklamaný litovelský kouč. Jeho svěřence tak bude v sobotu od 17 hodin čekat klíčový domácí zápas proti Strakonicím. Když Tatran zvítězí, může slavit záchranu. "K tomuto soupeři máme respekt, protože se prezentuje velmi pěknou a rychlou házenou. To nám ale vyhovuje víc než hra, kterou předvedlo Ústí," přiznal trenér Kuba.

Sestavy a branky:
TJ Chemička Ústí n.L: Biskup, Jakub - Bůžek, Házl 2, Hladík, Jelínek 1, Kabát 3, Nieves 4, Novák 4, Pihera, Srba 5/1, Šuma, Vrběcký 6. Hrající trenér: Vojtěch Srba.

Tatran Litovel: Habermann, Drkula - Albrecht 1, Číhal 3, Čtvrtníček, Gottfried 1, Hanák 2, Havlíček 1, Kuchař 1, Macek 5, Martinásek 2, Nedoma 2, Podhráský, Šmíd 5/4. Trenér: Květoslav Kuba.

Rozhodčí: Blanar - Haramul
Branky ze 7m hodů: 1 - 4
Vyloučení: 3 - 1
4.5.2013 | admin | Přečteno: 1317x

Facebook

Partneři: