1. liga mužů: Tatran Litovel - HBC Ronal Jičín B 33:25 (17:17)


1. liga mužů: Tatran Litovel - HBC Ronal Jičín B 33:25 (17:17)
Zápas dvou rozdílných poločasů odehráli házenkáři Litovle doma proti Jičínu B. Hráči Tatranu se po nevýrazném výkonu v prvním poločase zlepšili a body tak nakonec po vítězství 33:25 zůstaly doma.

"Hodnocení zápasu by se dalo rozdělit na dva poločasy. První byl špatný, ale pak přišlo naše velké zlepšení," prohlásil trenér Tatranu Litovel Květoslav Kuba.

Vstup do zápasu domácím nevyšel, problémy byly především v nedůsledné obraně. "Bylo to špatné, dostávali jsme hodně gólů z prostoru spojek," zlobil se trenér Kuba, jehož svěřenci v úvodu tahali za kratší konec provazu. Jičín B na litovelské palubovce vedl až o tři branky, od 20. minuty se však výkon Tatranu začal rapidně zlepšovat.

Domácí ještě do konce prvního poločasu dokázali srovnat skóre na 17:17 a zachytili i vstup do druhé půle, ve které si rychle vypracovali třígólový náskok. Rozhodující momenty přišly v rozmezí 13. a 20. minuty druhého poločasu, kdy Litovel zaznamenala šňůru osmi branek v řadě a definitivně tak rozhodla o svém dalším vítězství.

Obrázek
Jakub Schmalz proniká do otevřené obrany soupeře. Foto: Pavel Štěpánek.
Více foto ve fotogalerii.


"Náskok jsme si potom už pohodlně udržovali a dotáhli jsme to do vítězného konce," radoval se trenér Kuba, který však hráčům vytýkal laxní vstup do utkání. "Možná už klukům trochu narostl nosánek a mysleli si, že se zápasy budou vyhrávat sami. Takový přístup by se nám v dalším zápase na Dukle nemusel vyplatit," varuje před podceněním soupeřů trenér Kuba.

Nejlepším střelcem zápasu byl desetigólový Jakub Dolák. "Celý týden jsme pracovali na tom, aby se začal více prosazovat, a jsem rád, že se výsledek dostavil," řekl trenér na adresu házenkáře, který se do Litovle vrátil před sezonou z extraligových Hranic.

Výborný výkon v sobotu předvedl i brankář Petr Habermann a podíl na vítězství domácích barev měli i věrní litovelští fanoušci. "Musím je pochválit, zůstali při nás i ve chvílích, kdy se nám nedařilo," prohlásil trenér Kuba.

Pohled do tabulky první ligy je pro Litovel po každém kole zajímavější. Po sedmi odehraných zápasech je Tatran v čele se čtyřbodovým náskokem před Náchodem a Strakonicemi.

Největší aspirant na vítězství v soutěži Nové Veselí ztrácí na Litovel už sedm bodů. "Soupeři ztrácejí a to nám vyhovuje. Do konce soutěže je ale pořád ještě strašně daleko, na jaře může být všechno zase jinak," konstatuje kouč Kuba.

V sobotu 16.11. ve 12 hodin čeká Hanáky zápas 8. kola na palubovce Dukly Praha B. "Je to nebezpečný soupeř, protože tam může mít i nějaké hráče z áčka. Pokud bychom to na Dukle zvládli, tak už by to pro nás na podzim vypadalo hodně optimisticky," uzavírá trenér Litovle Květoslav Kuba.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Habermann, Novotný - Schmalz 3, Kuchař, Barabáš 5, Číhal 1, Nedoma, Hanák 1, Šuba 8/1, Šmíd 4, Jindra, Havlíček 1, Albrecht, Dolák 10. Trenér: Květoslav Kuba.

HBC Jičín B: Podzimek, Chaloupka - Kolc 3, Šebík 1, Bartoš, Hošic 7, Dvořák 4, Čurda 7/2, Šulc 2, Mílek, Dědeček 1. Trenér: Ondřej Horyna.

Rozhodčí: Smékal J. - Novotný P.
Branky ze 7m hodů: 1 - 2
Vyloučení: 4 - 3
Diváků: 268
12.11.2013 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1191x

Facebook

Partneři: