1. liga mužů: TJ Bystřice p.Host. - Tatran Litovel 30:23 (17:11)


1. liga mužů: TJ Bystřice p.Host. - Tatran Litovel 30:23 (17:11)
Poslední venkovní utkání letošního podzimu házenkářům Tatranu Litovel nevyšlo. Hanáci prohráli na palubovce Bystřice pod Hostýnem 23:30 a připsali si tak druhou prohru sezony.

Litovelští házenkáři se však stále drží na čele prvoligové tabulky a pokud zvládnou poslední domácí zápas s Dvorem Králové, přezimují na prvním místě. Litovel v Bystřici pod Hostýnem odehrála podobný zápas jako na půdě Dukly Praha, kde prohrála před dvěma týdny.

"Tentokrát nám ale neutekl začátek jako na Dukle. Ještě do dvaadvacáté minuty jsme prohrávali pouze o jednu branku," popisoval úvodní část zápasu litovelský trenér Květoslav Kuba. Za posledních osm minut prvního poločasu však domácí dokázali skórovat osmkrát, zatímco hostující celek dal pouhé tři branky. Rezultoval z toho poločasový stav 17:11 pro domácí. "Doplatili jsme na časté technické chyby, dostali jsme hodně laciných gólů," mrzelo kouče Litovle.

Bystřice pod Hostýnem využila domácího prostředí se vším všudy, mohla se totiž těšit i z větší náklonnosti ze strany rozhodčích. "Domácí do utkání vstoupili s velmi tvrdou taktikou. Hned v první minutě dostal Kuba Schmalz ránu do obličeje. Potom, co se oklepal a vrátil na palubovku, se to znovu opakovalo. Rozhodčí tyto zákroky domácím bohužel tolerovali," všiml si litovelský kouč, kterému se rovněž nelíbila atmosféra, ve které se hrálo.

"Doktor Vejrosta (předseda oddílu TJ Bystřice pod Hostýnem, pozn. red.) na naše hráče vulgárně pokřikoval od stolku časoměřičů, něco podobného jsem ještě asi nezažil," konstatoval trenér Litovle.

Vyhecovaný zápas nakonec domácí dokázali dotáhnout do vítězného konce, pomohlo jim i dvanáct branek z rychlých protiútoků. "My jsme byli nervózní a možná i přemotivovaní a tvrdá taktika soupeře na nás platila. Několikrát jsme se nechali vyprovokovat, za což jsme pykali zbytečnými vyloučeními. Domácí do toho zápasu dali všechno a vyhráli po zásluze," hodnotil trenér Květoslav Kuba nedělní porážku.

Tu však jeho svěřenci musejí rychle hodit za hlavu, v sobotu je totiž čeká poslední zápas podzimu. Tatran od 17 hodin přivítá Dvůr Králové a pokud vybojuje dva body, přezimuje na prvním místě tabulky.

"Ten zápas rozhodne, jestli se podzim bude dát hodnotit úspěšně. Pokud vyhrajeme, tak si budeme moci říct, že to bylo dobré. V týmu Dvora Králové ale hraje několik bývalých extraligových hráčů, hrají tvrdou házenou, a to nám příliš nesedí. My se ale na ten zápas budeme celý týden připravovat a věřím, že ho zvládneme. Musíme vyhrát," dodává odhodlaně trenér Litovle Květoslav Kuba.

Sestavy a branky:
TJ Bystřice p. Host.: Nezhyba, Krupa - Juránek 1, Petrovčín 1, J. Tiller 3, Valach 1, Doležel 5, Hradil, R. Tiller 3, Dobeš 3, Žurek, Zbránek 7, Salvet 1, Kovařík 5/3. Trenér: Martin Žůrek.

Tatran Litovel: Habermann, Novotný - Schmalz 3, Kuchař, Barabáš 5/2, Číhal 2, Nedoma, Hanák 3, Šuba 3, Šmíd 1, Aleš, Havlíček 1, Macek 1, Dolák 4. Trenér: Květoslav Kuba.

Rozhodčí: A. Kondělka - D. Kondělka
Branky ze 7m hodů: 3 - 2
Vyloučení: 5 - 6
Diváků: 179
3.12.2013 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1088x

Facebook

Partneři: