1. liga mužů: Tatran Litovel - 1. HK Dvůr Králové 36:29 (20:12)


1. liga mužů: Tatran Litovel - 1. HK Dvůr Králové 36:29 (20:12)
Házenkáři Litovle završili fantastický podzim v první lize vítězstvím nad Dvorem Králové v poměru 36:29. Tatran na domácí palubovce před zraky třech stovek diváků rozhodl o výhře již během prvního poločasu a přezimuje na prvním místě tabulky s náskokem dvou bodů před Strakonicemi.

V sobotu stála před litovelskými házenkáři poslední překážka podzimní části prvoligové sezony. Hanáci si se soupeřem, který dorazil pouze s osmi hráči do pole, dokázali hravě poradit - o výsledku bylo rozhodnuto již v prvním dějství.

"První poločas byl z naší strany excelentní," pochvaloval si trenér Litovle Květoslav Kuba. Domácí v první dvacetiminutovce soupeře předčili ve všech směrech a především nasázeli dvacet branek.

Po změně stran už bylo jasné, že soupeř hrající v úzké sestavě proti rozjeté Litovli nemůže pomýšlet na případný obrat. Zápas pro hosty ale debaklem neskončil. Házenkáři Tatranu totiž trochu polevili v koncentraci a nechali soupeři dost šancí ke skórování. "Nedokázali jsme hrát svoji hru. Kluci si v podstatě dělali, co chtěli a z toho pramenily velké chyby v obraně," upozornil litovelský lodivod.


Obrázek
Nejlepší střelec domácích v zápase - šestigólový Marek Šuba.
Více foto ve fotogalerii. Foto: DENÍK\Miroslav Mazal.



I přesto však domácí drželi opratě zápasu pevně ve svých rukou a soupeři nepovolili výrazněji stáhnout rozdíl ve skóre. V útoku domácí tým předvedl několik akcí vyšperkovaných pro oko diváka a došel si pro poklidné vítězství o sedm branek. "Soupeře, který přijede se dvěma hráči na střídání, bychom měli uběhat. Ale místo toho hosté druhý poločas dokonce vyhráli," vytýkal po utkání trenér Litovle Kuba.

Důležité body ale zůstaly doma a díky zaváhání Strakonic na palubovce Loun přezimuje Tatran na první příčce tabulky s příjemným dvoubodovým náskokem. "Sice si někdy nadáváme a vytýkáme si chyby, ale pro nás to je zatím parádní sezona, ve které kluci odvedli perfektní výkon," pochválil litovelský kouč své svěřence.

Na jaře tak Tatran Litovel může reálně bojovat o postup do házenkářské extraligy. "Musí se ale nejdřív vyhodnotit, jestli bude zájem jít výš a nebo budeme spokojeni se špičkou první ligy," konstatuje trenér Hanáků Květoslav Kuba.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Habermann, Novotný - Schmalz 5, Kuchař 2, Barabáš 5, Číhal 2, Nedoma 3, Hanák 1, Šuba 6/1, Šmíd 5, Aleš 1, Havlíček, Macek 1, Dolák 5. Trenér: Květoslav Kuba.

1. HK Dvůr Králové: Babčaník, Šturma - Gogolák 4, Etrich 3, Kotík 7/4, Kirschbaum 1, D. Fiedor 4, R. Fiedor 2, Zelinka, Tomeš 8/1. Trenér: Michal Picha.

Rozhodčí: Novotný P. - Samek
Branky ze 7m hodů: 1/3 - 5/6
Vyloučení: 5 - 4
Diváků: 312
8.12.2013 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1208x

Facebook

Partneři: