Kluci na podzim odvedli perfektní výkon, řekl trenér Litovle Kuba


Kluci na podzim odvedli perfektní výkon, řekl trenér Litovle Kuba
I když se závěrečným poločasem podzimu nebyl trenér házenkářů Litovle Květoslav Kuba příliš spokojen, jeho svěřenci dotáhli zápas s Dvorem Králové do vítězného konce a korunovali tak skvělé představení v úvodní polovině sezony první ligy. "Ve druhém poločase si kluci dělali, co chtěli," zlobil se trenér Tatranu po sobotním zápase.

Utkání jste ale o poločase už měli prakticky vyhrané.
To bylo jediné pozitivní. Už jsme věřili, že to dotáhneme do konce. Čekali jsme, že to bude těžší zápas, ale soupeř přijel s malým počtem hráčů na střídání, takže nebyli tolik nebezpeční.

Přezimujete na prvním místě tabulky. Jste rádi, že se vám povedl splnit cíl?
Sice si vytýkáme určité chyby, ale kluci v dosavadním průběhu sezony odvedli perfektní výkon. Je potřeba kluky pochválit. Vyříkáme si chyby, které jsme dnes dělali v obraně, a vrhneme se na jaro.

Obrázek
Trenér házenkářů Litovle Květoslav Kuba Autor: DENÍK


Vypadá to, že tým má na to, aby bojoval o postup do extraligy. S jakými ambicemi chcete jít do jarní části soutěže?
Toť otázka. Musíme to vyhodnotit, jestli budeme pomýšlet až tak vysoko, nebo budeme hrát to, na co máme hráče. A na tu první trojku máme určitě.

V tabulce dva body za vámi jsou Strakonice a na Náchod máte náskok čtyři body. To je hodně slušná výchozí pozice.
To ano, ale jaro budeme mít teoreticky těžké. Doma budeme hrát s favority soutěže a třeba ve venkovních zápasech na Chodově nebo v posledním zápase ve Dvoře Králové nás taky nečeká nic lehkého.

Počítáte s tím, že byste měli kádr udržet v současném složení?
S tím počítáme určitě. Spíš bychom se mohli bavit i o nějakých dvou jménech, která by nás mohla posílit. To bude ale hodně záležet na výboru, jestli bude jejich zájmem jít výš, nebo jestli budeme spokojení se špičkou první ligy.

Které hráče byste za výkony během podzimu vyzdvihl?
Míša Havlíček je perfektní obranář i hecíř. Pokud by Honza Šmíd nehrál se zatejpovaným kotníkem, tak by to bylo z jeho strany ještě lepší. On má v sobě velký potenciál. Je to ale mladý kluk, takže se ještě musí trochu uklidnit, protože někdy dělá chyby a občas to vezme sám na sebe. Nechtěl bych opomenout ani Davida Barabáše, který měl vynikající výkony. Když obrana makala naplno, tak si zasloužila pochvalu. V útoku máme ještě problémy.
10.12.2013 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1114x

Facebook

Partneři: