Házenkáři Litovle ladili formu na jarní boj o extraligu


Házenkáři Litovle ladili formu na jarní boj o extraligu
Olomouc, Litovel - Vítězstvím na turnaji O pohár města Olomouce - Drinex Cup 2014 zakončili zápasovou přípravu na start jarní části první ligy házenkáři Litovle. Tatran porazil všechny tři soupeře a už se těší na první soutěžní zápas, kterým odstartuje boj o postup do extraligy.

Na olomouckém turnaji odehráli Hanáci tři vítězné zápasy. Generálku na start první ligy si však představovali trochu jinak. "Důvodem je fakt, že jsme turnaj nemohli odehrát kompletní a docházelo i k nějakým zraněním," litoval trenér Tatranu Květoslav Kuba, kterému z opor v Olomouci chyběl Michal Havlíček, Marek Šuba nebo Tomáš Hanák, který z pracovních důvodů vynechá i některé zápasy jarní části první ligy. Určité problémy se s týmem táhly po celou dobu zimní přípravy.

"Na minulém turnaji v Brně nám chybělo dokonce osm hráčů. Příprava bohužel nebyla taková, jak jsme si představovali. Ale doufejme, že kromě Tomáše Macka budeme pro jaro kompletní," konstatuje litovelský kouč.

Obrázek
Muži na turnaji O pohár města Olomouce - Drinex Cup 2014. Více foto ve fotogalerii.


Na olomouckém Drinex Cupu favorizovaná Litovel nejprve ve vyrovnaném zápase zdolala olomoucké Stavomontáže 18:17. Domácí přitom v prvním poločase vedli nadějným skóre 6:2. Ve druhém utkání už litovelští házenkáři jednoznačně zvítězili proti Šumperku 28:13. V závěrečném vystoupení pak Tatran v exhibičním tempu přehrál celek Droždína 28:20. Na poslední minuty do pole naskočil i litovelský gólman Petr Habermann.

Po podzimní části první ligy Litovel na čele tabulky disponuje dvoubodovým náskokem před celkem Strakonic.

"Naše cíle jsou vyhrát první ligu a snažit se tak zabojovat o extraligu. Pokud by se vyhrálo, tak by se do extraligy šlo," tlumočil zprávu od vedení klubu trenér Květoslav Kuba.

"Motivace je to pro nás velká. Kluci chtějí vyhrát a já jenom můžu prozradit, že jsme posílili na dvou postech spojek. Bohužel se nám nepodařilo na postu pivota sehnat náhradu za Tomáše Hanáka. Bude tam z béčka alternovat Petr Aleš a Zdeněk Kuchař," prozradil trenér.

Jarní část sezony zahájí Litovel sobotním domácím zápasem proti Lokomotivě Louny. V utkání, které v hale ZŠ Vítězná startuje v tradičních 17.00, se představí i první avizovaná posila na pozici spojky. Druhá úderná spojka naskočí do následujícího domácího zápasu proti Strakonicím, který se hraje o týden později.

Výsledky turnaje O pohár města Olomouce - DRINEX Cup 2014:
STM Olomouc- Tatran Litovel17:18
STM Olomouc- TJ Šumperk22:20
STM Olomouc- SK Droždín27:20
Tatran Litovel- TJ Šumperk28:13
Tatran Litovel- SK Droždín28:20
TJ Šumperk- SK Droždín27:19


Tabulka turnaje:
1. Tatran Litovel 3 0 0 74:50 6
2. STM Olomouc 2 0 1 66:58 4
3. TJ Šumperk 1 0 2 60:77 2
4. SK Droždín 0 0 3 59:820
13.2.2014 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1421x

Facebook

Partneři: