Extraliga v litovelské hale: Sokol HC Přerov - HBC Jičín 25:33 (15:15)


Extraliga v litovelské hale: Sokol HC Přerov - HBC Jičín 25:33 (15:15)
V neděli 23. února mohli příznivci házené shlédnout historicky první házenkářské extraligové utkání ve sportovní hale ZŠ Vítězná v Litovli. Utkání však nesehráli domácí házenkáři, ale hala hostila utkání Přerova s Jičínem.

Když bylo nařízeno sehrát všechna utkání posledních 2 kol extraligy v jednotném čase a Přerov neměl volnou domácí halu. Proto využil možnosti sehrát utkání v Litovli.

Diváci mohli sledovat dva rozdílné extraligové celky. Přerovská házená je postavena na zkušenostech, robustní obraně a spíše individuálních výkonech výborných hráčů. Jičín naopak praktikuje moderní rychlou běhavou kombinační hru s rychlým přechodem do útoku, velkou část týmu loňského mistra tvoří mladíci.

Obrázek
Lepieš (Jičín v modrém) a Zemánek (Přerov) v extraligovém utkání v Litovli.
Více foto ve fotogalerii.


V poločase dopadla konfrontace obou stylů trochu překvapivě remízou 15:15. V druhé půli se však potvrdili tabulkové předpoklady a Jičín dokázal Přerov přehrát svým pojetím nakonec o 8 branek.

Jičín si upevnil pozici ve vyrovnané horní šestce tabulky (3. místo). Přerov zůstal na 11. místě. Většina diváků navštívila na stejném místě před 16 hodinami také utkání mezi domácím Tatranem Litovel a Strakonicemi, tedy dvěma top celky letošní 1. ligy a mohli tak srovnávat úroveň obou utkání.

Sestavy a branky:
Sokol HC Přerov: Pour, Prauzek - Hradil 8/4, Veřmiřovský 5/1, Hardt 5, Frančík 5, Kozlovský 1, Kopal 1, Ďurčík, Zemánek, Buček, Valášek.

HBC Jičín: Veverka, Kurial 1 - Čurda 8, Král 7/4, Kolc 6, Drbohlav 3, Rychna 2, Bareš 1, Naimann 1, Lepieš 1, Hlava 1, Kvasnička, Groh, Skopal.
27.2.2014 | admin | Přečteno: 956x

Facebook