1. liga mužů: TJ JM Praha-Chodov - Tatran Litovel 20:22 (9:11)


1. liga mužů: TJ JM Praha-Chodov - Tatran Litovel 20:22 (9:11)
Jubilejní desáté vítězství sezóny přivezli házenkáři Tatranu Litovel z palubovky Chodova. Hanáci na horké půdě celku z pražského Jižního Města zvítězili 22:20 a stále se tak drží v čele první ligy s dvoubodovým náskokem před Strakonicemi.

I přes těsný konečný výsledek měli Hanáci zápas ve své režii. "Bylo to těžké utkání, ale prakticky po celou dobu jsme vedli, snad s výjimkou chvíle uprostřed prvního poločasu, kdy domácí vyrovnali a šli i do jednogólového náskoku," popsal průběh zápasu 14. kola trenér Tatranu Květoslav Kuba.

Hosté šli o poločase s vedením 11:9 a tento těsný náskok si pohlídali i ve druhém dějství. "Ve druhém poločase jsme vedli dokonce o čtyři góly, ale v posledních dvou minutách jsme několikrát ztratili míč, neproměnili útok a domácí snížili na rozdíl jediného gólu," konstatoval trenér Litovle.

Poslední slovo však měli hosté, kteří ze sedmičky upravili na konečných 22:20 a připsali si další dva důležité body. "Byl to kolektivní bojovný výkon, musím všechny hráče pochválit. Zápasem žila i lavička a tak to má být," pochvaloval si hostující kouč Květoslav Kuba.

Obrázek
Matěj Konšel (14) v sobotu nasázel v dresu Hranic sedm branek.
O den později pomohl týmu Litovle k vítězství na Chodově šesti přesnými zásahy.
Více foto ve fotogalerii. Foto: Pavel Štěpánek


V litovelské brance odchytal dobrý zápas gólman, Habermann, v obraně předvedl Číhal jeden ze svých nejlepších výkonů. Podruhé v sezóně se v dresu Tatranu představil Matěj Konšel, který se uvedl gólem v první minutě, kdy podstřelem poslal domácímu gólmanovi svoji první vizitku. "Dohromady dal šest gólů a jeden byl hezčí než druhý. Navázal tak na dobrý výkon z Hranic, kde rozhodl o remíze na půdě Karviné," chválil údernou spojku Květoslav Kuba.

V sobotu Litovel na domácí palubovce od 17 hodin přivítá Nové Veselí, které o víkendu rozstřílelo Louny. "Je to tým, který hraje rychlou, kombinační házenou, má v kádru i juniorské reprezentanty. Musíme si s tím poradit. Strakonice jedou do Chodova, tak uvidíme, jestli nám domácí nepomůžou," pousmál se litovelský kouč, Květoslav Kuba.

Sestavy a branky:
TJ JM Praha-Chodov: Pleva, Bittman - Hanus 1, Postelt 1, Bubeník, Bareš,   Turek 1, König 3, Řežábek 1, Vladyka 2/2, Vítek 1, Uherek 5, Němeček 5, Marcínek.

Tatran Litovel: Habermann, Kráčmar - Schmalz 1/1, Kuchař, Barbáš 2, Číhal 1, Nedoma, Hanák 3, Tydlačka, Šuba 1, Šmíd 5/4, Konšel 6, Havlíček, Dolák 3.

Rozhodčí: Fogl - Lízl
Sedmičky: 2 - 5
Vyloučení: 6 - 5
Diváků: 73
11.3.2014 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1110x

Facebook

Partneři: