1. liga mužů: HCB OKD Karviná B - Tatran Litovel 23:28 (13:9)


1. liga mužů: HCB OKD Karviná B - Tatran Litovel 23:28 (13:9)
Je to blízko! Házenkáři Litovle přivezli o víkendu vítězství z karvinské palubovky 28:23 a využili zaváhání konkurenčních Strakonic, které padly ve Dvoře Králové. Tatran tak vede první ligu s dvoubodovým náskokem, do konce soutěže přitom zbývají už jen dvě kola.

"Bylo to velké vítězství," prohlásil trenér Litovle Květoslav Kuba po velkém obratu jeho týmu. Zachraňující se Karviná B totiž ve druhém poločase vedla o pět branek. Nakonec se však Hanáci radovali z nesmírně cenného vítězství 28:23.

"Zvýšili jsme agresivitu, hráči si uvědomili, o co hrají. Dali do toho srdíčko a celý tým makal," pochvaloval si litovelský trenér Květoslav Kuba. Domácí házenkáři, kteří nastoupili v nejsilnější sestavě, vedli na začátku druhého poločasu 16:11, jenže Tatran zapnul na vyšší obrátky a šesti góly v řadě skóre otočil.

Domácí se z šoku nedokázali oklepat a od té doby už palubovce kralovalo pouze jedno mužstvo - Tatran Litovel. "Dařily se nám protiútoky i agresivní obrana. Střelecky se vedlo Šmídovi a střídající Habermann zavřel branku," popisoval litovelský trenér.

Obrázek
Jiří Číhal "zaskakoval" netradičně na pivotu a přispěl k vítězstvá 2 brankami.
Více foto ve fotogalerii.


Historický úspěch v podobě vítězství v první lize tak mají litovelští házenkáři nadosah. "Pořád zbývají dva zápasy, ještě to není hotové," varuje trenér Květoslav Kuba. Počty ale hovoří jasně. Litovli de facto stačí sobotní výhra z domácího zápasu nad Bystřicí pod Hostýnem. Druhý tým Strakonic totiž ztrácí dva body a navíc má o třicet branek horší skóre. Vzájemné zápasy mají oba soupeři po dvou remízách stejné.

Nic to však nemění na faktu, že v sobotu Litovel narazí na jednoho z nejméně příjemných soupeřů - Bystřici pod Hostýnem. "Mají nám co vracet. Asi nám budou připomínat zranění Zbránka, takže se možná zaměří více na tvrdost," upozorňuje trenér Hanáků Květoslav Kuba. Pokud by Litovel uspěla, má na 99 % jisté vítězství v první lize.

"Určitě ale ještě nebudeme slavit, počkáme si, až to bude hotové," nenechává nikoho na pochybách litovelský lodivod. Do posledního domácího zápasu nebude moci nastoupit Matěj Konšel, který se v Hranicích zranil a k dispozici nebude ani Zdeněk Kuchař.

Sestavy a branky:
HBC Karviná B: Bartoň, Schams, Doucha - Hricišon 2, Dudek 4/2, Pindej, Paululik 4/2, Dudek 2, Tichý, Marhons, Mlotek 5, Jan Užek 2, Jiří Užek 1, Michalisko 3. Trenér: Jaroslav Hudeček.

Tatran Litovel: P. Novotný, Habermann - Schmalz 5, Barabáš 3, Číhal 2, Nedoma, Hanák 1, Šuba 5/1, Šmíd 7, Havlíček 1, Macek 1, Dolák 3. Trenér: Květoslav Kuba.

Rozhodčí: A. Kondělka - D. Kondělka
Branky ze 7m hodů: 4 - 1
Vyloučení: 3 - 7
Diváků: 128
Aktuální tabulka: zde
28.4.2014 | admin | Přečteno: 1311x

Facebook