Extraligu bychom si chtěli vyzkoušet, říká litovelský David Barabáš


Extraligu bychom si chtěli vyzkoušet, říká litovelský David Barabáš
Zvláštní atmosféra panovala po skončení posledního domácího utkání sezony litovelských házenkářů. Tatran porazil o osm branek Bystřici pod Hostýnem a na 99 % věděl, že je vítězem první ligy. Jenže k jistotě stále scházelo to jediné procento, mistrovské oslavy tak propuknout ještě nemohly.

Až v neděli večer se Hanáci dozvěděli, že jejich strakonický rival prohrál a mají tak jisté vítězství. Nic nechtěl náhodně ponechat ani litovelský křídelník David Barabáš, který v době rozhovoru ještě netušil, jak předposlední prvoligové kolo nakonec dopadne.

Porazili jste Bystřici pod Hostýnem a na Strakonice máte čtyřbodový náskok. Berete to tak, že jste už mistry první ligy?
Nebereme to tak, protože ta teoretická šance, že se skóre změní v náš neprospěch, tam je. Pořád se soustředíme na poslední zápas ve Dvoře Králové, kam chceme jet samozřejmě vyhrát.

Obrázek


Dobře, ale kdyby Strakonice prohrály, tak se můžete z vítězství radovat už v závěru víkendu. Co by to pro vás znamenalo?
Je to hodně blízko, my si ale pořád necháváme zadní vrátka. Pro Litovel by to byl obrovský úspěch, protože je v první lize jubilejní desátou sezonu. O to by to byl větší úspěch. Navíc by to bylo vybojované s místními hráči bez jakýchkoliv posil. Pro Litovel by to byla naprostá euforie.

Vy máte zkušenosti s nejvyšší českou soutěží z týmu Brna. Jak se díváte na fakt, že by se v příští sezoně mohla v Litovli hrát extraliga?
Já bych byl rád, kdyby se tady hrála, i kdyby pouze jen jednu sezonu. Chtěli bychom si to vyzkoušet. Možná ne úplně všichni, jsou tady i rozporuplné názory, ale věřím, že tým by se tomu podmanil. V náš prospěch hraje bojovnost, navíc i skvělí diváci, kteří by určitě dál chodili, zvlášť když by to byla extraliga, nejvyšší soutěž v republice. Tam se jen tak nedostanete.

Vy hráči jste svůj úkol zvládli. Teď už je to otázka vedení.
Přesně tak. Vedení musí dojednat sponzory a další věci. V dnešní době je vše o penězích. My hráči na to jsme připravení. Teď je otázka, jak to domluvíme.

Rozhodoval v domácím souboji s Bystřicí pod Hostýnem především první poločas a výborný výkon v obraně?
Konečně se nám podařil první poločas a vstup do zápasu, což rozhodlo. Získali jsme důležitý náskok, tím pádem jsme se uklidnili. Pak hrála roli klasicky naše bojovnost a srdíčko ve hře. To u nás rozhoduje většinu zápasů.

Čím je pro vás Bystřice pod Hostýnem nepříjemná?
Je to už dlouhodobá záležitost. Myslím, že je to spíš v hlavách, psychický blok. Ty zápasy byly vždycky vyhecované a na ostří nože, takže ta psychika tam v našich hlavách hodně pracuje, ale dneska se to naštěstí zvládlo a dva body jsou doma. Jsme rádi, za to, jak to dopadlo. Zvládli jsme to bez nějakých zbytečných zranění.
6.5.2014 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1714x

Facebook

Partneři: