Osmifinále ČP: Tatran Litovel - SKP Frýdek-Místek 26:30 (13:14)


Osmifinále ČP: Tatran Litovel - SKP Frýdek-Místek 26:30 (13:14)
V osmifinále skončila pouť litovelských házenkářů domácí pohárovou soutěží. Před svým publikem podlehli Frýdku-Místku 26:30.

V polovině prvního poločasu to přitom vypadalo daleko spíš na radost domácího Tatranu, který si vypracoval až pětibrankový náskok. Hosté jako by se teprve vzpamatovávali z překvapivé nedělní porážky ve Zlíně. "Soupeř byl po zápase ve Zlíně trochu v útlumu, čehož jsme využili. Jak nám ubývaly síly, tak jim se vracela původní výkonnost a začal hrát svou standardní hru," říkal po utkání trenér Litovle Lubomír Krejčíř.

"Dvacet minut jsme produkovali pěknou házenou. Dařilo se Konšelovi, který se vrací na úroveň, kterou měl před zraněním. Potřebovali bychom druhou, třetí spojku a taky alternaci za něj," dodal. Právě přílišná závislost na Matěji Konšelovi, který byl jako jediný schopen pravidelně střílet branky, se Litovli vymstila. Frýdečtí na něj nasadil osobní obranu a začali dotahovat. Do poločasu litovelské vedení vymazali docela. Nakonec poločas vyhráli o gól 14:13.

Na začátku druhé půle pak třemi brankami výborného Kichnera odskočili. Litovelští ještě zmobilizovali síly a po gólu Juříčka se dostali na kontaktní skóre 20:21. Následující desetiminutovka však veškeré naděje na další zvrat v zápase rozmetala na prach. "Je vidět, že trénovanost klasických týmů extraligy je přece jenom trochu jiná, než ta naše. Jak se dostaneme do únavy, tak začneme dělat chyby v útočné fázi i defenzivě a soupeři nám utíkají," řekl Krejčíř.

Hosté si nakonec došli pro vcelku pohodlný postup do čtvrtfinále. Vítězství o čtyři branky 30:26 si pohlídali bez výraznějších potíží. "Přijeli jsme bez tří hráčů základní sestavy. Šanci dostali jiní. V úvodu jsme bohužel několika ukvapenými střelami neproměnili naše možnosti a nechali Litovel jít do několika rychlých protiútoků. Domácí se pak dostali na koně," hodnotil duel kouč Frýdku-Místku Aleš Chrastina. "Po tajmu jsme ale zabrali a nakonec odehráli docela slušný zápas na to, že jsme nebyli ve standardní sestavě."

"Byl to takový restart. Takový zápas, jako jsme odehráli ve Zlíně, nepřidá nikomu. Byl to špatný den. Nesešlo se nám vůbec nic. Dnes to byl pro nás zápas o sebevědomí, i proto jsem rád, že jsme ho zvládli," dodal Chrastina.
Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Baránek, Habermann, Konšel 10/3, Juříček 4, Barabáš 3, Schmalz 2, Albrecht 2, Hanák 1, Mičola 1, Macek 1, Nedoma, Havlíček, Dolák.

SKP Frýdek-Místek: Pyško, Šoltés - Petrovský 8/2, Hečko 6, Pomichálek 4, Kichner 4, Krahulík 3, Mynář 3, Petřík 2, Bosák, Meca, Gřešek, Barvík.

Rozhodčí: Bečička - Horák
Vyloučení: 3 - 4
Sedmičky: 3 - 2
Diváků: 208
14.12.2014 | Jiří Fišara - Olomoucký deník | Přečteno: 1141x

Facebook

Partneři: