Muži zahájili přípravu na druhou extraligovou sezónu


Muži zahájili přípravu na druhou extraligovou sezónu
V pondělí 27. července se sešel celek mužů Tatranu Litovel k prvnímu tréninku přípravy na historicky druhou sezónu v Extralize házené mužů. Loňský cíl udržení v soutěži byl splněn, letos zní z klubu přání umístit se o nějakou příčku výše.

Potěšující zprávou pro litovelské příznivce je, že se podařilo udržet v celku mužů pro druhou extraligovou sezónu všechny klíčové hráče. Na prvním tréninku pak vedení klubu společně s trenérem v týmu přivítali také nové tváře.

Obrázek


Na pravou spojku se vedení klubu podařilo získat leváka Tomáše Perničku, který v minulých sezónách hrál v Přerově ústřední roli střelce. Další posilou bude také Jan Zbránek, levé křídlo z Bystřice p.H., který loni hrál ve Zlíně. Univerzálem na spojce bude také dosud zuberský Michal Dědek. Brankařský tandem Baránek - Prauzek doplní také ex-přerovský brankář František Kuba.

Obrázek


V kolonce "odchody" zaznamenáváme jen jména Marek Šuba, Jakub Schmalz a Petr Habermann, kteří však z klubu neodcházejí, ale budou se pohybovat na hranici A a B týmu a budou v případě nutnosti pro extraligu připraveni.

Do širšího kádru mužů se po přechodu z dorostu zapojí také Petr Jindra a Jan Navrátil.

Realizační tým bude pracovat také v téměř nezměněném složení. Trenérem zůstává Lubomír Krejčíř, asistentem Květoslav Kuba. Druhým asistentem bude také David Juříček, který však bude v týmu působit i jako hráč. Vedoucím družstva zůstává Jiří Macek. Jediná změna je na pozici maséra týmu. Po dlouhým letech práce přenechal Vlastimil Navrátil pozici maséra u A týmu Romanu Balážovi, který u týmu působil již v minulé sezóně.

Obrázek


První dva týdny přípravy budou probíhat po 4 trénincích týdně ve venkovním prostředí v areálu Sokolovny v Litovli. Ve dnech 7. - 10. srpna pak celek absolvuje přípravné soustředění v prostředí Sport-Hotelu Véska u Olomouce.

Poté budou následovat již na herní činnosti více zaměřené tréninky v prostředí domácí haly opět 4x týdně. Ve středu 19. srpna je v plánu přípravné utkání v Litovli s celkem KP Brno.
O víkendu 22. - 23. srpna proběhne domácí turnaj O pohár města Litovle za účasti 4 celků - Cement Hranice, HCB Karviná, TJ Bystřice p.H. a domácího Tatranu.

Ve středu 26. srpna je v plánu přípravné utkání na hřišti STM Olomouc (1. liga). V neděli 30. srpna celek absolvuje turnaj v Bystřici pod Hostýnem - Memoriál Františka Kovaříka.

A již o dalším víkendu 5.-6. září již startuje extraligová soutěž. Náš celek zahajuje dvěma zápasy na půdě soupeřů nejprve v Jičíně v neděli 6.9. v 17:00 a pak v Kopřivnici také v neděli 13.9. v 17:00. V prvním domácím utkání se muži představí 19. září v 17 hodin proti Zlínu.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
31.7.2015 | Radovan Šimek | Přečteno: 2199x

Facebook