KH Kopřivnice - Tatran Litovel 25:35 (10:19)


KH Kopřivnice - Tatran Litovel 25:35 (10:19)
Házenkářský souboj loňského a letošního nováčka extraligy dopadl jasně ve prospěch zkušenější Litovle. Tým kouče Lubomíra Krejčíře předčil Kopřivnici o deset branek a z venkovního hřiště si kromě bodů odvezl i dobrou náladu před domácí premiérou.

Hanáci začali domácímu týmu výrazně zatápět na konci prvního poločasu, kdy dvanáctiminutovou pasáž hry ovládli v poměru 11:3. Zrodil se tak rozhodující náskok, který už Kopřivnice nedokázala smazat.

"Hodnotím to velmi pozitivně. Bylo to druhé utkání po sobě venku a podařilo se nám bodovat. Nováček měl velmi dobré výsledky v přípravě a i první utkání v Hranicích odehrál tak, že jeho výkony vzbuzovaly respekt. Jeli jsme tam s obavami," řekl k soupeři trenér Lubomír Krejčíř.

Jeho svěřenci však dokázali přenést dovednosti z tréninku do zápasu a vyzrát na kopřivnickou defenzivu. "Připravovali jsme se velmi pečlivě na vysunutou obranu a sami jsme ji chtěli realizovat v podobné podobě. A podařilo se nám to v míře vrchovaté. Udělali jsme si náskok, který se postupně navyšoval. Dařilo se nám realizovat rychlé útoky, vysunutá obrana měla svoji kvalitu, vzadu byl skvělý Baránek," chválil výkon svého mančaftu Lubomír Krejčíř a dodal: "Opory Zbránek, Konšel, Dědek zahrály kvalitně. Vzniklo z toho krásné vítězství a dobrá nálada v týmu."

Obrázek
Honza Zbranek doslova létal nad kopřivnickou palubovkou. Přitom stihl ještě 9 zásahů.
Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Domácímu trenérovi se utkání hodnotilo hůře: "Totálně nám vyhořela obrana, která předváděla jednu chybu za druhou. Vůbec se nám nedařila naše hra, kterou jsme si řekli, že budeme hrát. V útočné fázi jsme byli absolutně bezzubí," prohlásil Ivo Vávra.

O devítigólový příspěvek na konto Kopřivnice se postaral nový křídelník Litovle Jan Zbránek, se sedmi brankami mu sekundoval Michal Dědek. "Věděli jsme, že Honza Zbránek je úderné křídlo, navíc se dokáže pohybovat celoplošně při těch agresivních obranných systémech soupeře. Je skutečnou posilou stejně, jako Michal Dědek," spokojeně komentoval nové akvizice Lubomír Krejčíř.

V Kopřivnici vyběhl na palubovku i zkušený elitní házenkář David Juříček, který se zapojuje také na pozici asistenta trenéra. Dříve to vypadalo, že už asi do zápasů příliš zasahovat nebude. "V průběhu srpna se to změnilo. David plní svou roli i v realizačním týmu, podílí se na tvorbě taktiky a systému mužstva. Máme ale dohodu, že do geograficky přijatelných zápasů, kde bude šance na zisk bodů, chce nastupovat," vysvětlil Lubomír Krejčíř.

Obrázek
Michal Dědek chytře rozděloval míče spoluhráčům, sám však dal 7 branek.
Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Toho potěšila v Kopřivnici také podpora fanoušků, kteří hostujícímu celku pomáhali k vítězství. "V Kopřivnici bylo, troufnu si říct, možná sto diváků z Litovle. Takže nám to hodně připomínalo domácí palubovku," uznale doplnil Lubomír Krejčíř.

Sestavy a branky:
KH Kopřivnice: Žingor, Chalupa - Gřes Jan 6/2, Hanus 3, Hardt 4, Bukovský 2, Krpelík 2, Petřík 2, Fulnek 2, Unger 1, Zima 1, Kaluža, Střelec, Lipový, Veřmiřovský. Trenér Ivo Vávra.

Tatran Litovel: Baránek, Kuba - Zbranek 9/1, Dědek 7, Juříček 5, Konšel 5, Barabáš 4, Dolák 2, Číhal 1, Mičola 1, Pernička 1, Hanák, Havlíček, Nedoma, Šmíd. Trenér Lubomír Krejčíř.

Rozhodčí: Hájek - Macho
Sedmičky: 4/2 - 1/1
Vyloučení: 5 - 9
Červené karty: 0 - 1 (Číhal za 3x 2 min)
Diváci: 280
14.9.2015 | Stanislav Heloňa - Olomoucký deník | Přečteno: 1311x

Facebook