Lubomír Krejčíř odstoupil z pozice hlavního trenéra extraligového celku


Lubomír Krejčíř odstoupil z pozice hlavního trenéra extraligového celku
Vedení oddílu házené Tatranu Litovel řešilo společně s trenérem Krejčířem aktuální neutěšené výkony extraligového družstva mužů. Na základě rozboru situace navrhl trenér Lubomír Krejčíř svoje odstoupení z pozice hlavního trenéra celku.

Jako důvod svého rozhodnutí uvedl nutnost dodání nového impulsu družstvu, jenž přinese nový trenér, a také svou dlouhodobou přetíženost v osobním a profesním životě.

"Trenérův návrh jsme v aktuální situaci, kdy je prvořadným cílem uspět v play-out a udržet extraligu, přijali a zároveň jsme mu velmi poděkovali za dosavadní působení v našem klubu."
komentoval pondělní kroky vedení klubu předseda oddílu David Číhal.

Připomeňme, že Luboš Krejčíř mimo jiné před třemi lety pomohl v Litovli zachránit první ligu v nešťastně rozehrané sezóně 2012/13 a v další sezóně byl u prvoligového vítězství a postupu do extraligy, ve které u týmu, který bylo potřeba pro tuto soutěž značně transformovat, působil až dosud.  

Jméno nového hlavního trenéra ještě není známo. "Zatím probíhají intenzivní jednání. Předpokládáme, že nový trenér přijde již tento týden a povede naše utkání v neděli v Hranicích," poznamenal k této situaci sportovní manažer klubu Karel Zmund. Družstvo mužů momentálně vedou asistenti Květoslav Kuba a David Juříček.

Krejčířova práce v Litovli však definitivně nekončí. "Musíme zvýšit úroveň všech našich družstev od miniházené po muže, abychom v budoucnu v extralize zakotvili napevno. Proto jsme trenérovi nabídli v nejbližší budoucnosti další spolupráci v přípravě mládeže nebo na pozici šéftrenéra klubu, jehož absence je momentálně citelná," poznamenal David Číhal. Obě strany se při jednání na další spolupráci dohodly.
16.2.2016 | admin | Přečteno: 1818x

Facebook

Partneři: