Extraliga mužů: TJ Cement Hranice - Tatran Litovel 23:19 (11:8)


Extraliga mužů: TJ Cement Hranice - Tatran Litovel 23:19 (11:8)
Házenkáři Hranic v neděli pokořili Litovel 23:19 a nadále figurují v elitní čtyřce tabulky. Připsali si navíc devátou výhru v domácím prostředí a ve své hale ještě neprohráli. Litovli nepomohla ani změna na trenérském postu.

S novým koučem Jaroslavem Hudečkem nastoupili litovelští házenkáři k dalšímu extraligovému klání. Zkušený reprezentační lodivod by u týmu měl působit do konce této sezony. "Byla to pro mě obrovská zkušenost, protože u týmu jsem teprve krátkou dobu," prozradil Hudeček.

Jeho tým držel s Cementáři dlouho krok. Na obou stranách dominovaly obrany, byli to nakonec přeci jen domácí, kdo šel do šaten s třígólovým náskokem. "Nám se nedařilo proměňovat šance, ale naše obrana pracovala dobře," pochvaloval si hranický trenér Libor Hrabal.

Obrázek
Michal Havlíček. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Ve druhém poločase si už jeho celek vybudoval výraznější sedmibrankový náskok. Ten dokázali hosté zkorigovat na rozdíl čtyř gólů, více už se jim nepovedlo. "Velice pozitivně hodnotím obrovské nasazení hráčů, jejich vůli a takové to chtění, jenže bohužel někdy v přemíře snahy to končí technickou chybou nebo neproměněnou šancí, které dnes rozhodly zápas," krčil rameny trenér Litovle.

"Náskok jsme si vypracovali až ve druhém poločase, kdy jsme zpevnili defenzivu a měli jsme povedenou pasáž hry, dařilo se nám skórovat z jasných šancí a vypracovali jsme si šesti až sedmibrankový náskok. Dnes sice padlo málo branek, byla to taková utrápená házená, ale nakonec se šťastným koncem pro nás," byl spokojen lodivod Cementu.

Obrázek
Jaroslav Hudeček. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


V příštím kole naši muži doma přivítají lídra tabulky - pražskou Duklu. Přijďte zafandit v sobotu 27. února od 17. hodin do sportovní haly ZŠ Vítězná


Sestavy a branky:
Cement Hranice: Kučerka, Magrla, Mikulenčák - Horut 7, Magrla 6/1, Čadra 3, Třeštík 3, Rachač 2, Mičkal 2/1, Hanzelka, Zemánek, Kobliha, Tůma, Samiec, trenér Libor Hrabal.
Tatran Litovel: Baránek, Prauzek - Mičola 4/2, Konšel 3, Nedoma 3,  Číhal 2, Pernička 2, Schmalz 1, Hanák 1, Havlíček 1, Dědek 1, Zbránek 1, Barabáš, Šmíd, Dolák, trenér Jaroslav Hudeček.
                              
Rozhodčí: Macho - Hájek
Sedmimetrové hody: 3/2 - 3/2
Vyloučení: 5:6 (ČK Zbránek)
Diváci: 315
25.2.2016 | Stanislav Heloňa - Olomoucký deník | Přečteno: 1377x

Facebook

Partneři: