Extraliga mužů: Tatran Litovel - Dukla Praha 24:26 (9:16)


Extraliga mužů: Tatran Litovel - Dukla Praha 24:26 (9:16)
Házenkáři Tatranu Litovel podlehli v 19. kole extraligy po boji vedoucímu celku tabulky, Dukle Praha. Hanáci sice zaspali začátek, ale s lídrem tabulky soutěže boj nevzdali a nakonec prohráli jen o 2 branky.

Házenkáři pražské Dukly vstupovali do zápasu v roli favorita a od prvních minut se jim dlouho dařilo papírovým předpokladům dostát. Po deseti minutách hry vedli na Hané 5:0, pak se hra trochu vyrovnala, když domácí držel brankář Baránek, v závěru poločasu ale dukelští házenkáři své vedení znovu navýšili a do druhého poločasu vstupovali se sedmibrankovým náskokem.

I v úvodu druhé půle držela Dukla na své straně přibližně sedmibrankové vedení, mezi 37. a 39. minutou ale domácí třemi rychlými brankami v řadě zkorigovali manko na rozdíl čtyř branek a donutili lavičku Dukly k poradě (16:20). Hosté se znovu dostali do tempa a v 50. minutě vedli 26:18. Už se zdálo, že je rozhodnuto, v závěru se ale domácí dokázali zvednout a zabojovat o dobrý výsledek. Šesti brankami v řadě ztrátu mocně stahovali, na vyrovnání už jim ale nezbyl čas. V utkání podlehli Dukle rozdílem dvou branek 24:26.

"Je to zasloužená výhra Dukly. Sice měla nějaké výpadky ve hře, ale celkově předváděla velmi kvalitní výkon a potrestala každou naši chybičku. V tréninku jsme se připravovali na zabránění jejich rychlému přechodu do útoku, ale selhali jsme v tom. To bylo rozhodující," poukázal nový kouč Tatranu. "Jinak jsme však odehráli vyrovnanou partii a nemáme se za co stydět. Kluci nesložili zbraně, hráli až do poslední minuty a nikdo je za výkon nemůže kritizovat. Vydali za sebe vše, bohužel kvalita straně Dukly byla jednoznačná," potvrdil Hudeček kvality Dukly, jenž postoupila také do semifinále letošního Challange Cupu.

"Jsme rádi za dva body, které jsme potřebovali, abychom si udrželi první místo. První půle byla vzhledem k tomu, v jaké hrajeme sestavě, podle našich představ," poukázal Jan Josef, trenér hostů na širokou marodku. "Ve druhé půli jsme udělali hodně zbytečných chyb a nechali jsme se zatáhnout do rizikové házené. Ztratili jsme hodně míčů a stalo se z toho zbytečně vyhrocené tvrdé utkání. Máme další dva zraněné hráče, což je pro nás špatné. Ale nedá se nic dělat, pokračujeme dál," optimismem po utkání trenér Pražanů rozhodně nehýřil.

V příštím kole zajíždí Tatran Litovel v sobotu 5. března v 18 hodin do Zubří, o týden později netradičně až v 18 hodin přivítá na domácí palubovce v předposledním kole základní části Handball KP Brno.
  
Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Baránek, Prauzek - Zbránek 8/4, Konšel 5, Dolák 4, Nedoma 3, Kuchař 1, Děděk 1, Havliček 1, Mičola 1/1, Barabáš, Číhal, Hanák, Šmíd, Pernička.  

Dukla Praha: Rangl, Petržela - Kotrč 8, Mubenzem 6, Šimůnek 3, Jeníček 3, Kývala 2, Březina 2, Syřínek 1, Brabec 1, Sviták, Reichl, Hlavatý, Kopáč, Bělohlav, Kastner.

Rozhodčí: Bečička - Bubeníček
Sedmimetrové hody: 6/5 - 1/0
Vyloučení: 7:4
Diváci: 324
2.3.2016 | admin | Přečteno: 892x

Facebook