Extraliga mužů: HC Gumárny Zubří - Tatran Litovel 31:22 (19:12)


Extraliga mužů: HC Gumárny Zubří - Tatran Litovel 31:22 (19:12)
Házenkáři Tatranu pokračovali o víkendu v duelech se soupeři z čela tabulku tentokrát v Zubří. Domácí tým splnil bezezbytku roli favorita, jemuž Hanáci podlehli rozdílem 9 branek 22:31 a navíc si vážně poranil koleno Jakub Dolák.  Zubří naopak zůstává po výhře v bojích o čelo tabulky.

Svěřenci trenéra Andreje Titkova zaznamenali čtvrtou extraligovou výhru v řadě, navíc pošesté za sebou bodovali. I proto dvě kola před koncem základní části se dál drží v boji o první respektive druhé místo. "Vylepšení stávající třetí příčky nás láká. Chceme jít do play-off z nejlepší pozice," potvrdil Titkov. Další ze série tří domácích duelů čeká Zubří v sobotu, kdy v rámci derby vyzvou Zlín.

Zubřané od prvních minut nenechali nikoho na pochybách, kdo je v zápase favoritem. Skóre bylo vyrovnané jen prvních deset minut, poté domácí postupně navyšovali svůj náskok - v 18. minutě 13:8, pět minut před přestávkou 17:10. "Odehrál dobré utkání, ve kterém to bylo snad jen pět minut na vážkách. I tak nás ale soupeř dobře prověřil," pokyvoval domácí kouč.

Po změně stran, kdy dostala prostor již celá lavička Zubří se hra opticky vyrovnala. I tak ale favorit dominoval. "Nejsme bláhový, nečekal jsem, že zde vyhrajeme, ale lepší výsledek ano. Soupeř uspěl zaslouženě, naopak my jsme postupem času začali propadat, kupit technické chyby a i kvůli nedodržení taktických pokynů jsme selhávali v koncovce. Ve srovnání s utkáním s Hranicemi nebo Duklou to byl náš nejhorší výkon," uznal trenér Litovle Jaroslav Hudeček.

"Mrzí mě jen výpadek na přelomu 45. minuty, kdy nám soupeřův gólman moc nedovolil. Na to si musíme dát pozor. Na druhou stranu mě těší, že jsme již poněkolikáté v řadě dokázali ovládnout závěrečnou desetiminutovku poločasů. Zde jsme získali náskok a poslední výhry potvrdili," dodal Andrej Titkov.

Litovelští házenkáři v sobotu 12. března netradičně až v 18 hodin přivítají na domácí palubovce celek Brna, který se po celou sezónu prezentuje podobnými výkony. "Bude to něco jiného, než když jsme se třikrát za sebou utkali s favority," zmínil kouč prohrané zápasy s Hranicemi, Duklou a se Zubřím, v nichž Tatran vedl od svého únorového nástupu na litovelskou lavičku.

Na soupeře by mohl najít recept, i když vyloženou slabinu v jeho hře nevidí. "Vždycky se dá nějaké okénko objevit, ale co vím, tak mají slušnou obranu i solidní přechod do útoku. Naší výhodou by snad mohlo být, že mají na některých postech méně zkušené hráče. Naším hendikepem je marodka. V Zubří se nám zranil Kuba Dolák a dlouhodobě laboruje se zraněným stehnem David Juříček, který obvykle vypomáhá v domácích zápasech. V jeho případě nepůjdeme do rizika, počkáme, aby si sval doléčil a pomohl nám spíš v play out. Naštěstí bude k dispozici Honza Zbránek, jehož faul v zápase s Duklou řešila disciplinárka, ale nedostal stopku," dodal s potěšením Jaroslav Hudeček

Sestavy a branky:
HC Gumárny Zubří: Malina, Orság, B. Pšenica - Šlachta 3/1, Douda 2, Přikryl 2, M. Pšenica 1, Bechný 1, Šustáček 6, Hrstka 6/4, Zahradníček 4, Řezníček 2, Reček 3, Dořičák, Šíra 1.

Tatran Litovel: Baránek, Prauzek - Konšel 5, Mičola 4/1, Nedoma 4, Dědek 3, Šmíd 2, Barabáš 1, Kuchař 1, Havlíček 1, Pernička 1, Číhal, Dolák, Schmalz.

Rozhodčí: Kosa - Švidernoch
Sedmimetrové hody: 7/5 - 3/1
Vyloučení: 5:5
ČK: Řezníček
Diváci: 900

Autor: DENÍK\Martin Břenek, David Janošek
15.3.2016 | admin | Přečteno: 833x

Facebook

Partneři: