Extraliga mužů: Tatran Litovel - KH Kopřivnice 22:21 (13:13) - 3. utkání play-out


Extraliga mužů: Tatran Litovel - KH Kopřivnice 22:21 (13:13) - 3. utkání play-out
I třetí utkání mezi Litovlí a Kopřivnicí bylo vyrovnané a velmi tvrdé. Žádný ze soupeřů v průběhu zápasu nezískal větší než dvoubrankový náskok, remízový byl i poločas. Hanáci však díku excelentnímu Juříčkovi a Baránkovi v brance v závěru otočili skóre ve svůj prospěch a uhájili nejtěsnější výhru 22:21.

Třemi brankami v řadě dostal mezi 45. a 50. minutou do dvoubrankového vedení Kopřivnici Hardt, v tomto úseku hry se Litovel trápila i díky špatné produktivitě při proměňování sedmimetrových hodů. Jak je důležité míti zdravého Juříčka, se ukázalo v posledních minutách, kdy právě tento velezkušený exreprezentant utkání rozhodl. Mečbol tedy drží Litovel a v neděli bude důležité i to, zda se v dresu Kopřivnice znovu objeví i kmenový hráč Ostravy Hardt.

Jaroslav Hudeček, trenér Tatranu Litovel: "Věděli jsme, že to nebude lehké utkání. Kopřivnice do toho dala opravdu vše a nezlomila se, ani když prohrávala o čtyři branky. V tom jsou trochu před námi, protože my nejsme schopni udržet úroveň hry po celých 60 minut. Měli jsme výpadky, které Kopřivnice využila, a buď srovnala, nebo dokonce svůj náskok navýšila. Úžasným způsobem jim navíc zachytal Žingor, který nás na hřišti gumoval. Nesmírně si ale vážím naší bojovnosti a nasazení, kluci díky tomu zápas dotáhli do vítězného konce. Zítra máme obrovskou šanci ukončit sérii. Pokud zlepšíme některé věci, mohli bychom podle mě dokráčet ke kýženému stavu 3:1."

Ivo Vávra, trenér KH Kopřivnice: "Byl to naprosto vyrovnaný zápas jako dva předchozí u nás. Vyhrál šťastnější tým. Udělali jsme pár chyb, které nás bohužel stály výsledek."

Obrázek
David Juříček svou bystrostí i brankami výrazně pomohl podruhé v sérii porazit Kopřivnice.
Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Utkání se hrálo přes výbornou kulisou na tribunách, oba fankluby hnaly své svěřence v ohlušujícím rytmů bubnů k lepším výkonům. I dnes v neděli zveme všechny příznivce do litovelské haly, utkání statuje opět v 17 hodin.

Nejvíce branek: Konšel 6/1, Juříček 5, Dědek 4 - Hardt 5, Gřes Jiří 4/3, Fulnek 4.
Rozhodčí: Hájek, Macho
Sedmimetrové hody: 5/2 - 5/4
Vyloučení: 5:3
Diváci: 373
Stav série: 2:1 pro Litovel

zdroj: extraligahazene.cz
24.4.2016 | admin | Přečteno: 1486x

Facebook