Extraliga mužů: Tatran Litovel - KH Kopřivnice 35:27 (17:17) - 4. utkání play-out


Extraliga mužů: Tatran Litovel - KH Kopřivnice 35:27 (17:17) - 4. utkání play-out
Plán vyšel, mise splněna. Házenkáři z Litovle se zachránili v extralize a mohou slavit. V domácí hale zvládli za mohutné podpory fanoušků oba vyrovnané duely s Kopřivnicí a celou sérii dovedli ke stavu 3:1 na zápasy.

Vypjaté sobotní utkání zvládli Litovelští i s velkým přispěním velezkušeného pivota Davida Juříčka. Dramatické střetnutí skončilo vítězstvím domácích barev v poměru 22:21.

"Byly to velké nervy. Bránili jsme a Kopřivnice mohla z jakékoliv náhodné střely srovnat, o to to bylo složitější. Navíc pak hráli sedm proti šesti, my jsme na to ale byli připravení. Věděli jsme, jak to hrají a dokázali jsme jejich výhodu eliminovat," prozradil ke třetímu zápasu série litovelský lodivod Jaroslav Hudeček.

Druhou domácí partii rozehráli týmy bojující o záchranu opět maximálně vyrovnaně. Ve druhé půli měli hosté z Kopřivnice dvoubrankový náskok, ve 47. minutě však Tatran dokázal utkání otočit a vedení už svěřenci trenéra Hudečka nepustili.

Obrázek
Celý tým žil během utkání jak jeden celek. Foto: Pavel Štěpánek.
Více foto ve fotogalerii zde a zde.


"Spadl nám obrovský kámen ze srdce. Před každým utkáním jsem říkal, že nás čeká nesmírně těžký boj. Tatra se pod Ivošem Vávrou neskutečně zvedla a jejich agresivita a bojovnost je opravdu na jedničku. Je mi opravdu líto, že budou hrát o záchranu. Doufám, že to zvládnou," sportovně popřál přemoženému soupeři kouč Hanáků Jaroslav Hudeček.

Po vyrovnaných padesáti minutách převzala Litovel závěr zápasu naplno a výrazně vylepšila výsledek desetiminutovým úsekem se skóre 8:1.

"Pro Kopřivnici je to až kruté, ale věděl jsem, že je zlomíme, když se dostaneme do vedení o čtyři pět branek. Ve druhém poločase nám, zaplať pánbůh, neskutečně fungovala obrana. Tam bych společně s výkonem brankářů viděl základ vysokého vítězství. Jednoznačně patří všem dík za obrannou činnost," zdůraznil trenér Jaroslav Hudeček.

"Poslední utkání se lámalo stejně jako to sobotní za stavu 20:18, vedli jsme a bohužel jsme nedokázali zvýšit náskok. Byla to obrovsky vyrovnaná série a rozhodly maličkosti. Neproměnili jsme tutové šance a nedostali jsme se na větší odstup. To sérii rozhodlo," hledal klíčový faktor hostující trenér Ivo Vávra. Jako další důležitý prvek litovelského úspěchu označil elitní oporu Tatranu.

Obrázek
David Juříček prokázal své obrovské zkušenosti a přehled na hřišti.
Foto: DENÍK\Stanislav Heloňa. Více foto ve fotogalerii zde a zde.


"Kdyby nenastoupil v sobotu David Juříček, tak jsme vyhráli. Dal jim obrovskou psychickou podporu a dokázal nás dostat ze hry. Nemyslím si, že byla Litovel lepším týmem, ale byli šťastnější a disciplinovanější," glosoval Ivo Vávra.

Své jméno slyšel z ochozů trenér Jaroslav Hudeček a s fanoušky se spokojený trenér šel po úspěšném boji o záchranu pozdravit. "Já se hluboce skláním, šel jsem poděkovat divákům. Už jen ten moment v Kopřivnici, kde počtem i nasazením přečíslili domácí. Je to velká čest pro hráče mít takové fanoušky. Musí si toho vážit, tak jako já si toho vážím," chválil podporu z tribun kouč Hudeček a pokračoval: "Každý fanoušek je potřeba a hala by měla být plná. Pro fanoušky se hraje, je to jako v divadle, bez diváků by to nemělo smysl. Když je plno, tak je to krásné pro všechny," s úsměvem přemítal litovelský kormidelník.

Tým si po náročném období může dovolit volnější režim. Poté se ale budou Hanáci připravovat na souboj o deváté místo s KP Brno. "Hráči ať klidně oslavují, pak budou mít den úplně volno," se smíchem prohlásil Hudeček.

"Sejdeme se pak na takovém rekondičním tréninku. Bude takový volnější týden. Základní sestava, která to odtahala, toho asi má plné zuby. Musíme nabrat nové síly na Brno, abychom dokázali potvrdit kvality a obsadit devátou příčku. Ta byla úplně ideální a krásná pro Litovel," uzavřel přáním trenér Tatranu.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Baránek, Prauzek - Konšel 8/5, Dědek 6, Nedoma 4, Juříček 4, Mičola 4, Zbránek 4, Schmalz 3, Hanák 1, Šmíd 1, Kuchař, Barabáš, Číhal, Havlíček, Pernička. Trenér Jaroslav Hudeček.

KH Kopřivnice: Žingor, Chalupa - Gřes Jiří 5/3, Hardt 5, Hanus 5, Fulnek 3, Bukovský 3, Prepsl 2, Střelec 1, Unger 1, Petřík 1/1, Zima 1, Lipový, Veřmiřovský M., Mička, Krpelík. Trenér Ivo Vávra.

Rozhodčí: Horáček - Novotný
Sedmimetrové hody: 5/5 - 7/4
Vyloučení: 6 - 6 (ČK Schmalz)
Diváci: 458
26.4.2016 | Stanislav Heloňa - Olomoucký deník | Přečteno: 1469x

Facebook

Partneři: