Litovelští miniházenkáři zvítězili na turnaji ve Velké Bystřici


Litovelští miniházenkáři zvítězili na turnaji ve Velké Bystřici
V pondělí 5. prosince vyrazila dvě družstva starších miniházenkářů Tatranu Litovel na Mikulášský turnaj do Velké Bystřice.

Družstvo Tatran Litovel A tvořili hráči narození v roce 2006 a tým Tatran Litovel B byl složen z kluků narozených v roce 2007. Turnaje se zúčastnilo celkem 10 mužstev, která byla rozdělena do dvou skupin.  

Litovel A

Družstvo Litovel A odehrálo první zápas s Telnicí 2. Bylo to klasické úvodní utkání na turnajích, kde se kluci rozehrávají. Přesto naši hráči dovedli zápas k úspěšnému konci a vyhráli o čtyři branky. V druhém utkání proti Opavě předvedli kluci pěkný kolektivní výkon a zvítězili již výrazným rozdílem. Jasným vítězstvím Litovle skončili také naše následující zápasy v základní skupině proti Velké Bystřici 1 a Prosenicím.

Litovelští hráči tak vyhráli skupinu bez ztráty jediného bodu a odsoudili se k utkání o první místo proti celku z Ostravy. Také ve svém posledním zápase dokázali hráči Litovle jasně zvítězit a mohli se radovat z celkového vítězství na turnaji. Triumf Litovle dovršilo vyhlášení nejlepšího hráče turnaje, kterým se stal náš Sebastian Kunert.    

Výsledky - Litovel A
Litovel A - Telnice 2    21:17
Litovel A - Opava    27:18
Litovel A - Velká Bystřice 1    27:19
Litovel A - Prosenice    23:15
Litovel A - Ostrava    28:18


Sestava a branky - Litovel A: Adam Zifčák 40, Sebastian Kunert 26, Václav Najer 24, Brutus Dvořák 13, Matyáš Janáček 10, Martin Urban 9, Oliver Doležal 4
Trenér: Martin Zifčák

Obrázek
Litovelští miniházenkáři po úspěšném turnaji ve Velké Bystřici.


Litovel B

Druhé družstvo Litovle složené z mladších kluků narazilo v prvním zápase na celek Telnice 1. Velmi vyrovnané utkání nakonec skončilo remízou, přestože ještě minutu a půl před koncem Litovel prohrávala o 3 branky. Druhému utkání proti týmu ZŠ Jívová náš celek jasně dominoval a většinu zápasu odehrál o 3 hráčích v poli. Následně si náš tým proti nejtěžšímu soupeři z Ostravy připsal první porážku v turnaji. V dalším zápase s domácím týmem Velká Bystřice 2 chyběla naší hře disciplína a soustředěnost, přesto naši hráči dotáhli zápas k těsnému vítězství o dva góly.

Kvůli horšímu skóre obsadili naši hráči ve skupině 3. místo. V posledním zápase o celkové 5. místo se náš tým utkal s Opavou. Litovelští kluci bojovali až do konce, ale díky nevydařené střelbě se museli smířit s porážkou a konečným 6. místem na turnaji.  

"Máme se ještě co učit a spoustu toho natrénovat, ale kluci budou hrát za starší mini ještě rok a půl. Tím chci říct, že si myslím, že jsme odvedli slušný výkon a v některých utkáních i bojovnost. Na klucích je vidět, jak se neustále zlepšují," zhodnotil vystoupení svých svěřenců trenér Jiří Klanica.

Výsledky - Litovel B
Litovel B - Telnice 1    23:23
Litovel B - ZŠ Jívová    19:3
Litovel B - Ostrava    14:23
Litovel B - Velká Bystřice 2    18:16
Litovel B - Opava    15:19


Sestava - Litovel B: František Parlagi, Matěj Satora, Štěpán Stejskal, Martin Valouch, Tomáš Vašíček, Pavel Vydra
Trenér: Jiří Klanica
13.12.2016 | Michal Baránek | Přečteno: 1556x

Facebook