1. liga mužů: Tatran Litovel - TJ Náchod 38:27 (19:11)


1. liga mužů: Tatran Litovel - TJ Náchod 38:27 (19:11)
V prním jarním kole se družstvo Litovle ve velmi důležitém utkání střetlo s Náchodem. Obě družstva se před utkáním nacházela ve spodní části tabulky, a tak získat 2 body potřebovali oba celky.

V podzimním utkání Litovel vyhrála na půdě Náchoda o jednu branku, soupeř jí měl tedy co vracet. Náchod přijel téměř v kompletní sestavě, se třemi brankáři, chyběl snad jen Klouček, střední spojka, který dostal v posledním podzimním utkání v Prostějové třízápasový stop, Litovel se po dlouhé době také sešla v kompletní sestavě. Začátek utkání byl poměrně vyrovnaný, Náchod držel s Litovlí krok. V 6. minutě došlo k nešťastnému zranění náchodského křídla Duška, který po proměněném trháku špatně dopadl a poranil si koleno. Od desáté minuty si Litovel získala náskok, který s postupem času narůstal. Soupeř se snažil střídat své 3 brankáře, ale ani jednomu se příliš nedařilo. Naopak litovelský brankář Michal Baránek vynikal, za podpory dobře pracující obrany v čele s Michalem Havlíčkem. Střelecky se dařilo Marku Šubovi, který skóroval nejen z rychlých protiútoků, ale i z křídla a byl nejlepším střelcem domácích. Zbytek branek byl rovnoměrně rozprostřen mezi zbývající litovelské hráče, kteří hráli pěknou, kolektivní házenou. Na posledních zhruba 12 minut se do branky domácích dostal i Petr Habermann, který se také zaskvěl několika výbornými zákroky. Ke konci utkání však Tatran trošku ztratil koncentraci a i vlivem zbytečných faulů a následných oslabení nevstřelil sedm minut branku. Na výsledku to však nic nezměnilo a Litovel tak s přehledem přehrála hosty z Náchoda a získala cenné 2 body.

Tatran Litovel - sestava/branky:  Baránek, Habermann - Arnoš 3, Bakalář 2/1, Barabáš 3, Číhal 3, Hanák, Havlíček 4, Knébl M. 1, Müller 5, Paták 4, Pazdera 2, Schmalz 4, Šuba 7

TJ Náchod - sestava/branky:  Kocián, Klesl, Vaneček - Balcar, Bauer 1, Bílý 3, Dušek 2, Galba, Chroustovský 6, Manych, Mencl 5, Minařík, Nosil 1/0, Skořepa 9/4

Sedmimetrové hody:  1/1 - 5/4

Vyloučení:  7/3
Žluté karty:  3/2
Červené karty:  1/0


Pozn: Pokud je v sestavách uvedeno např. Jméno 2/1, znamená to, že hráč vstřelil dvě branky, z toho jednu ze sedmimetrového hodu. Pokud je za lomítkem nula, hráč sedmimetrový hod neproměnil.
6.3.2007 | Ondřej Čtvrtníček | Přečteno: 185x

Facebook