Matěj Konšel: Jsem plastický házenkář


Matěj Konšel: Jsem plastický házenkář
Bývalý házenkář Litovle Matěj Konšel si v Německu vážně zranil koleno. Teď dře, aby se vrátil na hřiště.

V létě se Matěj Konšel radoval ze splnění svého snu, podepsal smlouvu v německém HC Empor Rostock a vydal se na svou první zahraniční štaci. Bývalý litovelský házenkář začal okamžitě pracovat na kondici a k tomu z paměti lovil německá slovíčka. Jenže na v prosinci si vážně zranil koleno a do konce sezony už si nezahraje.
"Ničeho nelituji. A kdybych měl vrátit čas o šest měsíců, podepsal bych to znovu," přesto říká 24letý hráč. Neutápí se v slzách sebelítosti a dělá vše pro to, aby se vrátil zpět na hřiště. Běžela 10. minuta utkání ve Ferndorfu, když Konšel dopadl na odrazovou levou nohu a ta nevydržela. "Nebylo v tom žádné zavinění, stalo se to bez kontaktu. Hned jsem věděl, že je to špatné, a za pár dní to potvrdilo vyšetření na magnetické rezonanci. Měl jsem přetržený zkřížený vaz a poškozený meniskus," líčí Konšel.

Obrázek
Foto: Sebastian Heger


Ještě před Vánoci absolvoval operaci u specialisty v Berlíně, místo cesty do Česka na svátky se ale rozhodl zůstat v Německu. "V klubu říkali, že to ještě nezažili, aby museli hráče přemlouvat k cestě domů. Ale dlouhá jízda autem po operaci není nic snadného, navíc jsem nechtěl přijet jako mrzák a říct mámě - teď se o mě starej od rána do večera, přijel jsem ti zkazit Vánoce a klid," přiznává vytáhlá spojka s dynamitem v pravé ruce.

Místo toho se vrhl na rehabilitaci, aby se mohl co nejrychleji vrátit zpět. "Původně to vypadalo, že budu stát celý rok, ale po operaci mi doktor řekl, že bych mohl být za šest měsíců zpět. Nechci to uspěchat, ale beru to optimisticky, že se můžu za pár měsíců vrátit. Už jsem teď však plastický házenkář — mám zoperované rameno, koleno a chodidlo, tak doufám, že pak budu hrát aspoň dva roky bez zranění," přál by si ze všeho nejvíc.

Za čtrnáct kol, která stihl odehrát, nastřílel za Empor 36 branek. Na nováčka solidní bilance. "První měsíc přípravy na mě noví spoluhráči hleděli, protože neoplývám zrovna rychlostí. Tak jsem se snažil aspoň s balonem hrát co nejlépe," směje se odchovanec Tatranu.

Ve starém přístavním městě na pobřeží Baltského moře zatím ochutnává obě strany profesionálního sportu. "Jít do zahraničí nejsou jen pozitiva, ale i dost negativ, takže jsem to vnímal tak, že jsem si to vybral sám. Chci v zahraničí pokračovat, co nejdéle to půjde," přiznává Konšel, který  v roce 2014 pomohl Hranicím ke stříbrným medailím a pak 2 roky táhl mateřský Tatran v nováčkovských začátcích v nejvyšší soutěži.

Vyšlo v týdeníku 5 plus 2 pro Olomoucko a Prostějovsko.
28.1.2017 | Miloslav Jančík - MF DNES | Přečteno: 1724x

Facebook

Partneři: