Hráčský minirozhovor: Jsme odhodlaní a už se těšíme na Lovosice


Hráčský minirozhovor: Jsme odhodlaní a už se těšíme na Lovosice
Těsně před rozjezdem jarní části Extraligy házenkářů jsme vyzpovídali Davida Barabáše a Miroslava Nedomu na to, jak se cítí připraveni na nadcházející část sezóny i nejbližší utkání s Lovosicemi.

Máme za sebou zimní přestávku, makali jste na fyzičce i herních činnostech. V čem jste se zlepšili oproti podzimu?
David Barabáš: Hlavně fyzička celého týmu šla hodně nahoru. Kondice, síla, dynamika. To nám snad pomůže lépe zvládat závěry utkání, abychom neztráceli lehko míče a ztrácely šanci na bodový zisk. Myslím, že to už bylo vidět v přípravných utkáních.
Miroslav Nedoma: Taky vidím zlepšenou fyzičku, mimo jiné to ukázaly i výsledky testů. Díky fyzičce můžeme třeba dávat víc snadných gólů z rychlých útoků a vydržíme déle hrát koncentrovaněji. A taky se zlepšila hra v postupném útoku. Myslím, že už nám tolik nepadají balóny, souhra je daleko lepší.

Před námi je důležitá část sezóny, zbytek základní části a nadstavba. Ve hře je ještě spousta bodů. Jaké pocity a elán panuje v týmu?
David Barabáš: Ačkoliv na tom bodově nejsme dobře, rozhodně nic nevzdáváme, pokusíme se urvat body z každého zápasu. Panuje bojová nálada a odhodlání. Proto jsme měsíc makali a už se těšíme na zápasy.
Miroslav Nedoma: Uděláme všechno proto, abychom v Litovli udrželi Extraligu, nic nevzdáváme. Už se těšíme na Lovosice a další soupeře a chceme konečně vyhrávat.

Obrázek


Po pauze přijedou do Litovle k prvnímu utkání Lovosice. Co můžeme očekávat?
David Barabáš: Lovosice budou v pozici favorita a to je bude těžší pozice než naše. Těšíme se opět, že nám pomůžou naši fandové na tribunách. Lovosický Jirka Motl je pravidelně na špici extraligových střelců již několik let, umí zahrát na křídle i na spojce. Bouček zase řídí celou hru. Nesmíme dělat chyby a nedovolit Lovosicím jejich smrtící rychlý útok.
Miroslav Nedoma: Diváci se můžou těšit na rychlou házenou, ze strany naší i Lovosic. Jejich klíčovým hráčem je Jirka Motl. Myslím, že to bude kvalitní souboj. A naše šance? Stejné jako soupeře, začíná se od nuly.

O uplynulém víkendu také skončilo mistrovství světa v házené ve Francii. Co tě zaujalo na současné vrcholné světové házené?
David Barabáš: Viděl jsem bohužel jen pár zápasů, ale je to show, na kterou se fakt dá dívat celou dobu. Vesměs to byly vyrovnané zápasy, všichni hráči jsou na tom neskutečně dobře fyzicky i technicky. Také jsem rád, že Česko zastupovali alespoň rozhodčí Novotný - Horáček, kteří běžně pískají i extraligu, na MS pískali dokonce jedno semifinále, to je dobré.
Miroslav Nedoma: Mám rád házenou i jako divák, takže jsem pár zápasů viděl. Prostě vrcholná kvalita ve všech činnostech - kondice, herní myšlení, rozhodování, přehled o hře, předvídavost gólmanů atd.
2.2.2017 | Radovan Šimek | Přečteno: 786x

Facebook