Starší miniházenkáři zaznamenali další úspěch


Starší miniházenkáři zaznamenali další úspěch
V sobotu 18.2., již týden po domácím turnaji, zavítali starší miniházenkáři do Jičína, kde je čekal další turnaj velké házené a konfrontace s jinými týmy než u nás na Moravě. Turnaje se zúčastnilo 8 týmů, které byly rozděleny do dvou skupin po 4 týmech. Družstvo Tatranu Litovel se ve skupině utkalo s týmy Jičína, Liberce a Dukly Praha. Hrací čas zápasů ve skupině byl 2x8 minut.

V našem prvním utkání jsme nastoupili proti celku Dukla Praha. Na klucích byla trochu vidět únava z dlouhé cesty, ale i přesto se snažili na hřišti nechat úplně všechno. Po velkém boji jsme nakonec zvítězili o jedinou branku 8:7.

V dalším utkání jsme narazili na domácí tým z Jičína. Začátek zápasu jsme trochu zaspali a hned v úvodu jsme prohrávali o 3 branky. V druhé půli jsme soupeře zdárně dotahovali, ale trocha střelecké smůly, završená neproměněným závěrečným devítimetrovém hodem, znamenala naši porážku o branku v poměru 5:6.

Ve třetím a závěrečném utkání v základní skupině jsme bez větších problémů porazili celek Liberce 10:4. Jelikož celkové skóre nám moc nenahrávalo, čekali jsme, jak dopadne poslední utkání ve skupině mezi celky Jičína a Dukly Praha. Jičín nakonec Duklu přehrál a my jsme skončili na 2 místě v tabulce. To pro nás znamenalo, že se utkáme z druhým týmem z druhé skupiny a tím byl celek ze Strakonic.

Obrázek
Litovelští miniházenkáři v zápase o 3. místo na turnaji v Jičíně.


Zápas o konečné 3. místo se hrál 2x10 minut. Celé utkání s týmem Strakonic bylo velmi vyrovnané a vedení se přelévalo z jedné strany na druhou. Dramatický zápas skončil po základní hrací době smírně 12:12. Po dohodě s rozhodčím se střílely 7 metrové hody a to po 3 na každé straně. Na sedmimetrové hody jsme vybrali Vaška Najera, který střílel první a skóroval. Do branky byl vybrán Oliver Doležal, který hned první sedmičku soupeři chytil. Druhá sedmička byla proměněná Sebastianem Kunertem. Poslední třetí rozhodující střílel Adam Zifčák a po jejím proměnění mohla vypuknout naše radost z dramatického vítězství a bronzové příčky.

Obrázek
Litovelští miniházenkáři v zápase o 3. místo na turnaji v Jičíně.


Sestava Tatranu Litovel:

Brankáři: Parlagi František, Doležal Oliver

Hráči: Zifčák Adam, Kunert Sebastian, Najer Václav, Satora Matěj, Valouch Martin, Urban Martin, Janáček Matyáš, Stejskal Štěpán

Trenéři: Zifčák Martin, Klanica Jiří
22.2.2017 | Michal Baránek | Přečteno: 892x

Facebook

Partneři: