Extraliga mužů: SKKP Handball Brno - Tatran Litovel 30:26 (11:14)


Extraliga mužů: SKKP Handball Brno - Tatran Litovel 30:26 (11:14)
Se sebevědomím z posledního vítězného duelu proti Jičínu bojovali litovelští házenkáři v jihomoravské metropoli. V Brně dlouho drželi vedení na své straně, ale ztráty v koncovce dalšího extraligového duelu rozhodly o vítězství domácího celku.

Brňané si zajistili místo v play-off, naopak Litovel má z posledního místa tři kola před koncem již nedostižnou ztrátu na své soupeře. "Je třeba kluky pochválit za bojovný výkon, bohužel jsme vydrželi jen do 47. minuty. V závěru jsme lehce ztráceli míče a dostávali jednoduché góly z rychlých protiútoků," shrnul utkání asistent litovelského kouče Květoslav Kuba.

Tatran hlídal těsný tříbrankový náskok takřka celou první půli a kvůli výbornému výkonu brankáře Pavla Prauzka si přenesli vedení i do druhé části zápasu. "Pavel nám byl opět oporou, vlastní technické chyby nás ale trápily celé utkání a ty v koncovce byly rozhodující," mrzelo hostujícího trenéra.

Obrázek
Honza Zbránek zažil druhý desetigólový zápas v letošní extralize a je se 105 brankami nejlepším střelecem Tatranu. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Poslední čtvrthodinu psaly scénář duelu chyby Litovelských, které trestali z kontrů hráči Brna. "V extralize není žádné mužstvo, se kterým bychom mohli odehrát jednoznačný a jednoduchý zápas. Vše si musíme vybojovat. A platilo to i tentokrát," řekl trenér SKKP Zdeněk Missbach pro svazový web a pokračoval: "V prvním poločase bylo rozhodující, že jsme neproměnili sedm vyložených šancí. S tím přišla i nervozita a díky tomu byl zápas vyrovnaný a soupeř byl ve vedení," podotkl.

Mizející naděje na bodový zisk už přinesla slabší závěr zápasu ze strany Litovle. "Po sérii domácích branek z protiútoků to šlo kvalitou naší hry dolů, především obrana byla tristní," varoval Květoslav Kuba. Ve 20. kole extraligy čeká Tatran sobotní domácí duel s Kopřivnicí.

Sestavy a branky:
SKKP Handball Brno: Bavlnka, Zaplatílek - Havlát 7, Koubek 6/2, Dostalík 4, Zima 3, Stein 3, Mráz 2, Musil T. 2, Hastík, Burget, Hlípala, Hubáček, Musil J., Kučera, Weintritt.
Tatran Litovel: Prauzek, Pšenica - Zbránek 10, Barabáš 4, Pernička 6/1, Bechný 3, Šmíd 2, Mičola 1/1, Hanák, Nantl, Havlíček, Maslak, Macek, Nedoma.

Rozhodčí: Kosa - Švidernoch
Sedmimetrové hody: 3/2 - 4/2
Vyloučení: 4:5
Diváci: 382
28.2.2017 | Stanislav Heloňa - Olomoucký deník | Přečteno: 1124x

Facebook