Velikonoce starších žáků


Velikonoce starších žáků
Ve dnech 13.-17.4.2017 se družstvo starších žáků zúčastnilo mezinárodního turnaje Prague handball cup. Náš tým obsadil ve skupině skvělé 2.místo a postoupili jsme do vyřazovacích bojů, ze kterých postupně vzešla nejlepší družstva turnaje. V nadstavbové skupině jsme se museli sklonit před lepšími a vyspělejšími týmy. Našim cílem bylo tato utkání odehrát se ctí, být nepříjemným soupeřem a bojovnými výkony se s turnajem rozloučit. Z celkového počtu 86 účastníků jsme se na základě našich výsledků umístili v první třicítce.

V základní skupině jsme postupně odehráli utkání proti týmům VRI Risskov (DEN), HC Schoten I (BEL), Slavoj Trebišov (SVK), Liberec Handball (CZE) a MTV Stadeln (GER). Všechna utkání byla velmi vyrovnaná, o čemž svědčí skóre 73:65. Kluci zvládli vypjatá utkání na jedničku, bojovali do posledních vteřin a nevzdávali se. Přestože byl soupeř často fyzicky vyspělejší a vždy měl výškovou převahu, dokázali jsme, že to není rozhodující faktor.

Postup z 2.místa ze skupiny nám přiřadil soupeře, kteří skončili na 1. a 3. místě v jiných skupinách. Jednalo se o družstva RK Vojvodina (SER) a ŠKP Bratislava (SVK). Tato utkání byla nad naše síly. Soupeř byl jak fyzicky, tak i házenkářsky vyspělejší. Těžko jsme nacházeli recept na soupeřovu výbornou obranu a skvěle chytající brankaře.

Celý turnaj hodnotíme velmi pozitivně. Samotné 2.místo ve skupině je velký úspěch, vzhledem k tomu, že naše družstvo je složeno z hráčů ročníku 2003 a 2004. Všechna utkání nám dala mnoho zkušeností, ukázala naše silné i slabé stránky. Na herním projevu byl vidět velký posun dál a zároveň víme, na co se v budoucnu zaměřit. Další posun pozorujeme u našeho postoje k o rok vyspělejším soupeřům. Kluci už vědí, že výška a váha není vše, a že není třeba mít přehnaný strach.

Všichni kluci zaslouží pochvalu za předvedené házenkářské výkony, bojovnost a zapálení pro hru.

Po vypadnutí z vyřazovacích bojů jsme nedělní odpoledne využili k návštěvě Matějské poutě, kterou jsme si velmi užili. Tak jako celý turnaj. Do Prahy jezdíme rádi!!

Na závěr děkujeme rodičům za podporu na celém turnaji. Byli jste skvělí!!

Základní skupina
Tatran Litovel : VRI Risskov13:10
Tatran Litovel : HC Schoten I17:15
Tatran Litovel : Slavoj Trebišov13:16
Tatran Litovel : Liberec Handball12:9
Tatran Litovel : MTV Stadeln18:15


Nadstavba
Tatran Litovel : RK Vojvodina8:21
Tatran Litovel : ŠKP Bratislava13:20


Sestava a branky
Matyáš Bartoň, Denis Uhlár - Radek Dubový (7), Zemánek Jan (1), Michal Coufal (10), Maitner David, Jan Kubáček (2), Marek Spurný (6), Marek Kršek (14), Ondra Stejskal (10), Adam Krejčí (40), Daniel Baciak (5)

Obrázek

Obrázek

Obrázek
19.4.2017 | Petra Vašíčková | Přečteno: 2313x

Facebook

Partneři: