Starší miniházená - Prague Handball CUP 2017


Starší miniházená - Prague Handball CUP 2017
Na velikonoce jsme se zúčastnili mezinárodního turnaje v Praze, kde nás čekaly týmy nejen z ČR, ale i z Evropy. Pro kluky to byl první kontakt s mezinárodní házenou. Na turnaji se hrálo na celé hřiště a hrací doba byla 2x15 minut.

Turnaj jsme zahájili v pátek 14.4. V základní skupině nás ten den čekala 4 utkání. Po budíčku v 6:30 h a snídani jsme vyrazili tramvají na halu Hamr Bráník, kde jsme postupně během tří dnů odehráli všechna naše utkání. Dopoledne jsme zvítězili nad mužstvy TJ Sokol Újezd u Brna a TJ Sokol Ostrava. Ihned po utkání s Ostravou nás čekal přesun na oběd do školní jídelny gymnázia Voděradská. Cesta tramvají trvala 50 minut. Po obědě a krátké regeneraci jsme spěchali zpátky na halu. Tam nás čekala utkání s Union Tigers Korneuburg z Rakouska a HC Dukla Praha I. Obě utkání jsme vyhráli. Po věčeři jsme pak páteční den s klukama zakončili v nákupním a zároveň organizačním centru turnaje Harfa.

V sobotu nás v základní skupině čekaly „pouze“ 2 zápasy. V prvním jsme porazili tým z Chorvatska RK Dubrava II. Pak nás čekalo poslední utkání skupiny s něneckým týmem HC Empor Rostock. Bylo to utkání, které určilo vítěze základní skupiny. Bylo pikantní také v tom, že Matěj Konšel, jenž nyní hájí barvy Emporu, byl na utkání přítomen. Po asi nejlepším výkonu na turnaji a vítězství se nám podařilo základní skupinu vyhrát. Na klucích už byla znát únava a tak jsme zvolili po brzké večeři klid a odpočinek.

Obrázek


V neděli nás čekala hlavní skupina. O jediné postupové místo do bojů o medaile jsme si to rozdali s týmy Dukla Praha II a s FCC Lovosice. V prvním utkání se nám podařilo po velkém boji Duklu porazit o jednu branku. Pak nás čekal celek Lovosic. Toto utkání jsme prohráli o tři branky. Na klucích byla už znát únava, ale stejně na hřišti nechali vše, co jim na tak náročném turnaji ještě zbylo. Ve skupině A nadstavbové části jsme se umístili jako druhý tým. Nemohli jsme už postoupit dále, ale i tak je pro nás tento výsledek parádní, jelikož skončit na 5. místě z celkového počtu 27 účastníků v naší kategorii je ohromný úspěch.

Na závěr náročného víkendu bych chtěl poděkovat nejenom klukům za předvedený bojovný výkon, ale i rodičům, kteří nás mohutně povzbuzovali a dokázali při zápasech vytvořit bouřlivou atmosféru, která klukům určitě pomohla ze sebe dostat to nelepší, co v sobě mají.

Obrázek


Výsledky - základní skupina:

Tatran Litovel - TJ Sokol Újezd u Brna 21:17
Tatran Litovel - TJ Sokol Ostrava 16:9
Tatran Litovel - Union Tigers Korneuburg 16:11
Tatran Litovel - HC Dukla Praha I 18:10
Tatran Litovel - RK Dubrava II 15:8
Tatran Litovel - HC Empor Rostock 16:11


Výsledky - skupina A:

Tatran Litovel - HC Dukla Praha II 12:11
Tatran Litovel - HK FCC Město Lovosice 11:14


Sestava:
Doležal Oliver, Parlagi František – Najer Václav (49), Zifčák Adam (34), Kunert Sebastian (21), Vydar Pavel (8), Valouch Martin (8), Stejskal Štěpán (3), Janáček Matyáš (1), Urban Martin (1)

Trenéři:
Klanica Jiří, Zifčák Martin
24.4.2017 | Michal Baránek | Přečteno: 2014x

Facebook